Favorite Sănătate 

Vaccinarea la Spitalul Județean: Câte cadre medicale s-au înscris pentru a se vaccina?

Vaccinarea împotriva noului coronavirus, începută marți în Ialomița, a adus la Spitalul Județean 32 de fiole pentru administrarea unui număr de 160 doze de vaccin.

Vaccinarea anti-Covid-19 a început în Ialomița în aceeași notă de semi-optimism general. În vreme ce autoritățile guvernamentale și cele medicale se străduiesc să explice beneficiile vaccinului Pfizer-BioNTech, populația privește mai degrabă cu scepticism spre un vaccin autorizat pe repede-înainte.

În acest context inundat de știri panicarde, mai mult sau mai puțin reale, un mesaj puternic poate fi dat de cadrele medicale care au decis că vor să se vaccineze.

Sunt acele persoane aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus, oameni ajunși într-o stare de epuizare fizică și, mai ales, psihică după zece luni de interacțiune cu bolnavi infectați cu Covid-19.

Liviu Patrichi: „Vaccinarea este singura soluție pentru a ieși din această pandemie”

Vaccinarea cu noul vaccin autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului este gratuită și nu este obligatorie nici măcar în rândul cadrelor medicale și a personalului din spitale.

În aceste condiții, în urma înregistrării în sistemul unic de programare a vaccinării, doar jumătate dintre angajații Spitalului Județean de Urgență Slobozia s-au arătat dornici să se vaccineze.

Vrem să transmitem un mesaj puternic care să ajungă atât la cadrele medicale cât și la populație, să considere vaccinarea ca singura soluție pentru a ieși din această pandemie.” (Liviu Patrichi, manager Spitalul Slobozia)

428 cadre medicale din cei peste 850 salariați ai Spitalului Județean s-au înscris în prima fază de vaccinare. Este un procent de puțin peste 50% și ne înscriem în media națională. Aici trebuie să adăugăm un număr relativ mare de cadre medicale care au așteptări să intre în a doua etapă de vaccinări pentru diverse motive.”, a anunțat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Șeful celui mai mare spital din Ialomița spune că principalul motiv pentru care mulți dintre medici și asistenți nu s-au înscris la vaccinare este că au fost infectați cu Covid-19 și că, astfel, au imunitate timp de trei luni de la vindecare.

Principalul motiv este că au trecut deja prin boală și se află într-o perioadă e imunitate. Probabil că odată ce această imunitate va fi depășită și încrederea în succesul vaccinului va crește, și aceste cadre medicale se vor regăsi pe liste. Așteptăm cu mare drag să se alăture colegilor care au început deja să se vaccineze.”, a adăugat managerul Liviu Patrichi.

Din luna aprilie a anului trecut și până acum, 146 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au infectat cu noul coronavirus. 20 dintre aceste persoane se află în concediu medical și se vor întoarce la serviciu începând de săptămâna viitoare. (FOTO: Laurențiu Ștefan)

Related posts