Favorite Sport 

VICTOR MORARU: „Vreau să văd Unirea Slobozia pe primul loc la finalul turului de campionat!”

DORINȚĂ. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, instituție ce este principalul finanțator al echipei de fotbal, ar fi cel mai fericit ialomițean dacă Unirea Slobozia ar reuși promovarea în liga secundă.

Consiliul Județean Ialomița a salvat de la pieire echipa de fotbal Unirea Slobozia și tot ce înseamnă grupe de copii și juniori din jurul acesteia. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean, a găsit în bugetul județean resursele financiare necesare iar consilierii au aprobat ca activitatea echipelor de fotbal reunite sub numele AFC Unirea 04 Slobozia să nu fie stopată.

Domnule Victor Moraru, de ce Consiliul Județean alături de echipa de fotbal Unirea Slobozia?

Instituțiile publice au un rol foarte important în susținerea sportului de masă dar și a sportului de performanță. Echipe ca Real Madrid ori AC Milan au ca finanțatori administrațiile publice locale, într-un procent mai mare sau mai mic. După o perioadă în care Consiliul Județean Ialomița a avut alte priorități legate de proiecte de dezvoltare cu fonduri europene, din bugetul național ori din bugetul județean, s-a ajuns într-un moment în care echipa de fotbal Unirea Slobozia avea nevoie de sprijinul nostru. Această echipă pe care o consider ca fiind a tuturor ialomițenilor ajunsese într-o situație în care se desființa, o situație de nedorit.

Practic, fără aportul financiar al Consiliului Județean Ialomița acum nu mai vorbeam de fotbal la Slobozia…

Am considerat că nu este în regulă ca un județ să nu poată susține activitatea de la Unirea Slobozia. S-au făcut investiții într-o resursă umană și îmi place ce văd în jurul stadionului de fotbal. Văd foarte mulți copii care vin la pregătire, vin să joace fotbal și să facă mișcare, foarte important pentru sănătatea lor. Sunt părinți implicați, antrenori dedicați și pentru a nu dezamăgi am decis să ne implicăm și am devenit finanțatorul principal al echipei de fotbal.

Pentru prima dată sunt bani și pentru anul viitor la Unirea Slobozia. De ce ați luat această decizie?

Împreuna cu echipa din Consiliul Județean Ialomița și cu susținerea consilierilor județeni ne-am gândit să dăm o liniște financiară echipei de fotbal fără de care nu poți cere performanță. Am prognozat un buget chiar și pentru anul 2020. Nu poți face strategii când nu ai siguranța că ai și fondurile necesare. Jucătorii au și ei familii, au viața lor, prestează o activitate, este serviciul lor și nu este normal să nu fie siguri că nu-și iau salariul la sfârșitul lunii. Este clar că la acest moment nu există niciun fel de semne de întrebare legate de finanțarea echipei de fotbal.

Eu zic că nu cerem mult ca echipa să fie pe primul loc la sfârșitul turului iar la sfârșitul campionatului să ne bucurăm de o promovare în liga a doua. Dacă Unirea Slobozia va performa noi vom susține financiar echipa și în liga a doua.” (VICTOR MORARU, președinte Consiliul Județean)

În acest context, ce-și dorește Victor Moraru să vadă când vine la un meci al Unirii Slobozia?

În primul rând îmi doresc să văd un fenomen frumos, curat, disciplinat. Îmi place ce se întâmplă la Unirea Slobozia, sunt oameni care au impus o anumită conduită în jurul acestui fenomen. Nu îmi place să ne gândim că mergem la stadion doar pentru că putem să înjurăm. Vreau să văd stadionul plin cu spectatori mulțumiți de joc și de rezultate. Dacă Unirea va performa noi vom susține financiar echipa și în liga a doua. Față de anul trecut când nu a fost finanțare acum au toate condițiile să facă performanță. Dacă nu se promovează în liga a doua va trebuie să schimbăm echipa managerială și tot ce se întâmplă la echipă. M-aș bucura să văd fotbaliști produși de Unirea Slobozia să participe la succesul echipei. Eu zic că nu cerem mult ca echipa să fie pe primul loc la sfârșitul turului iar la sfârșitul campionatului să ne bucurăm de o promovare în liga a doua.

Related posts