Favorite Politică 

Viorica Dăncilă: „Liderii județeni își vor asuma în scris rezultatele alegerilor prezidențiale”

ANUNȚ. Viorica Dăncilă, președintele PSD, i-a avertizat pe liderii organizațiilor județene că vor plăti dacă nu vor atinge țintele electorale asumate pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Viorica Dăncilă, premierul României și președinte PSD, a analizat la Slobozia în cadrul Comitetului Executiv Județean rezultatele alegerilor europarlamentare fără însă a divulga concluziile și deciziile luate în cadrul organizației PSD Ialomița.

Am continuat evaluările și am discutat cu conducerea organizației PSD Ialomița, am discutat cu primarii din Ialomița, am analizat rezultatele alegerilor și ne-am creionat liniile pe care le vom adopta la nivel județean și național. A fost un dialog constructiv, au fost propuneri și sugestii. Este foarte importantă reluarea dialogului, este foarte bine că oamenii au idei și vor să le spună.”, a explicat Viorica Dăncilă.

În cadrul reuniunii s-a vorbit despre rectificarea bugetară iar ministrul de finanțe Eugen Teodorovici a fost luat la întrebări cu privire la banii pe care-i va trimite în teritoriu în a doua jumătate a anului. Unii așteptați ca aerul de multe dintre Primării aflate în pragul colapsului financiar generat de influența covârșitoare a salariilor în bugetul pe anul în curs dar și de costurile mai mari ale investițiilor locale după adoptarea măsurilor guvernamentale și majorarea salariului minim în construcții.

Viorica Dăncilă mai vrea încă un mandat în fruntea PSD

Le-am mulțumit celor din Ialomița care m-au votat iar cei care nu m-au votat sper să-i conving că au greșit și data viitoare să-și dea votul. Discutăm cu fiecare primar în parte pentru că ne interesează care sunt problemele pe care le au la nivel local. Guvernul PSD a fost un guvern eficient.”, a anunțat președintele PSD, lăsând de înțeles că se vrea reconfirmată la următoarele alegeri pentru șefia partidului.

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a adăugat că deși nu a existat o indicație clară în acest sens peste 90% dintre delegații din Ialomița au votat cu actuala formulă de conducere a PSD: Viorica Dăncilă, președinte, Eugen Teodorovici, președinte executiv, și Mihai Fifor, secretar general al partidului.

Obiectivul nostru este să câștigăm alegerile prezidențiale. Noi nu intrăm în luptă doar pentru a intra în turul doi, noi vrem să câștigăm alegerile prezidențiale.” (VIORICA DĂNCILĂ, președinte PSD)

Social-democrații ialomițeni au discutat și despre alegerile prezidențiale din toamnă. Viorica Dăncilă este favorită în sondajele interne PSD în competiția pentru stabilirea candidatului social-democrat la Cotroceni.

Cu siguranță prezidențiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor și noi sperăm să și câștigăm. În 2014 sondajele au dat candidatul Klaus Iohannis cu 20% și a câștigat alegerile. Mă bazez pe puterea PSD, un partid foarte bine structurat, foarte bine organizat. Cel care va intra în cursa pentru prezidențiale trebuie susținut de organizații, el trebuie să aibă în spatele său toate organizațiile județene, toți primarii, toți membri de partid.”, este convinsă Viorica Dăncilă.

În opinia sa cel sau cea care va candida trebuie să-și asume ca PSD să intre în turul doi și apoi să existe o strategie pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

Președinții de organizații județene trebuie să-și asume un rezultat semnat, stabilit nu impus, bazat pe o analiză temeinică a rezultatelor din fiecare localitate. Trebuie să cerem corectitudine fiecărui președinte de organizație. Va fi o sancțiune pentru cei care nu performează.”, a atras atenția Viorica Dăncilă.

 

Related posts