Administrație 

5,3 MILIARDE LEI VECHI PENTRU TABLELE DIN FIERBINŢI TÂRG: Preţ de vilă de lux pentru trei tarabe, două cabine şi toalete!

FĂRĂ LICITAŢIE. Ca să nu se mai încurce cu licitaţia, primarul Iuksel Iusein a construit piaţa din Fierbinţi Târg cu echivalentul a 120.000 de euro, preţul pe metrul pătrat sărind de valoarea de construcţie a unei locuinţe de lux.

Iuksel Iusein se mândreşte tare mult cu oborul şi piaţa de legume din oraş (foto). Atât de mult încât i-a adus în campania electorală pentru alegerile locale parţiale pe parlamentarii ialomiţeni să se plimbe printre tarabe şi să cumpere produse proaspete. Ce ştiu puţini este la cât s-a ridicat devizul total de plată pentru investiţia din 2015 şi, mai ales, care a fost procedura de alegere a constructorului. Ca să nu aibă parte de surprize neplăcute la o eventuală licitaţie publică, la comanda primarului s-a fixat ca valoare a investiţiei „modernizare piaţa de legume şi obor oraşul Fierbinţi Târg” exact 99.562,77 euro! Cu vreo patru sute şi puţin de euro sub pragul de 100.000 de euro, fără TVA, peste care trebuia organizată o licitaţie, acolo unde, nu-i aşa, poate veni să participe oricine nu doar pe cine cheamă primarul.

Şi primarul a chemat şi ales societatea Tehno Utilaj Service SRL Bucureşti să realizeze o hală parter pentru piaţa de legume cu o suprafaţă de 432 mp, o cabină de portar de 16 mp, o cabină la fel de mare pentru mediul veterinar şi toalete publice de 30 mp, toate pe profiluri metalice şi tablă! În aceeaşi locaţie s-au amenajat platforme – ţarcuri, alei pietonale, alei carosabile şi o parcare, totul pentru o cheltuială de la bugetul local de peste 5,3 miliarde lei vechi! Spre comparaţie, ca să vă daţi seama cu ce este echivalentă schela metalică de la Fierbinţi Târg, la un preţ de 450 euro/mp valabil în anul 2015 se putea construi o casă de la zero într-un cartier rezidenţial, piaţa de la Fierbinţi Târg fiind la bani cât o casă nouă de cel puţin 250 metri pătraţi!

Related posts