Administrație 

MORARU ÎMPARTE, MORARU PARTE-ŞI FACE: Asfalt bugetar pentru confortul personal!

ALOCĂRI ANUALE. Proprietatea din Amara pe care o foloseşte Victor Moraru va beneficia de un acces facil prin asfaltarea drumului ce trece pe lângă ea cu bani bugetul de stat, via Consiliul Judeţean, şi bugetul oraşului Amara. De viitoarea investiţie va beneficia şi colegul şi prietenul său, consilierul PSD Anton Matache, proprietar de terenuri în zonă!

Cine împarte, parte-şi face! Aşa se întâmplă şi în cazul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, amăreanul Victor Moraru. Localnicii ştiu că pe drumul din zona de nord – est a oraşului, pe vremea când era primar, acesta şi-a ridicat o cochetă locuinţă. Bine, nu ştim exact a cui este pentru că în declaraţia de avere primul ialomiţean al judeţului deţine doar părţi din două garaje în care, fireşte, nu-şi poate odihni trupul şi spiritul atât de greu încercate de actul complex al administraţiei judeţene. Dar pentru că singur a recunoscut că este casa lui, mergem pe încredere şi aşa o numim şi noi. Ei bine, locaţia foarte frumoasă are un drum de acces pe care-l parcurgi doar dacă ai draci pe maşina ta ori e de la serviciu şi te doare undeva dacă se rupe ceva pe la direcţie. Un drum de ţară cu statut de drum comunal care, deloc întâmplător spunem noi, va fi modernizat şi asfaltat, deja două sume în acest sens fiind alocate de la bugetul de stat, via, aţi ghicit, Consiliul Judeţean!

Victor Moraru jură că nu are legătură!

Prima alocare s-a făcut în primăvara anului 2016, înaintea campaniei electorale, atunci când Ştefan Muşoiu, preşedintele Consiliului Judeţean şi şeful de campanie PSD la locale, a trimis în conturile primăriei lui Victor Moraru suma de 1,98 miliarde lei vechi pentru asfaltarea „drumului lui Moraru”. Un an mai târziu, ajuns la butoanele de comandă ale instituţiei judeţene, preşedintele Victor Moraru nu are vreo emoţie şi plusează dintr-un condei suma pentru „drumul lui Moraru”, alocând bugetului local încă 4 miliarde lei vechi!

Victor Moraru a negat că ar exista un proiect comun între Primăria Amara şi Consiliul Judeţean pentru asfaltarea unui drum care să iasă din Amara şi să facă legătura cu şoseaua Slobozia – Brăila, un drum care, întâmplător sau poate nu, trece pe lângă reşedinţa fostului primar şi actual preşedinte al Consiliului Judeţean dar recunoaşte că inclusiv prin semnătura sa au fost alocate fonduri pentru asfaltarea acestuia. „Există fonduri de la bugetul de stat cu destinaţie pentru drumurile comunale şi drumurile judeţene. Anul acesta noi puteam reţine toată suma pentru drumuri judeţene dar pentru că sunt multe localităţi care au drumuri comunale pe teritoriul lor am alocat acestora o parte din fondurile venite de la bugetul de stat cu această destinaţie. Amara deţine un astfel de drum iar anul trecut Consiliul Judeţean, condus la acea vreme de Ştefan Muşoiu, a alocat o sumă. Pentru că a fost insuficientă am alocat anul acesta 4 miliarde lei vechi pentru acel drum.”, a declarat public Moraru. Şeful CJ Ialomiţa a adăugat, pentru cine are timp şi chef să-l creadă, că lui nu-i convine că acel drum se va asfalta pentru că, cităm: „Dacă mi-am făcut acolo o proprietate şi mi-am dorit linişte nu aş fi foarte interesat să zboare maşinile pe acolo!”

Un alt beneficiar al asfaltului va fi colegul de partid şi bunul său prieten Anton Matache. Spunem bun prieten căci Moraru a avut atâta încredere în el încât i-a acordat acestuia un împrumut personal de jumătate de miliard de lei deşi Matache avea doar la bănci depozite de 4 miliarde lei vechi. Ei bine, Matache a aflat din vreme de planurile de asfaltare a „drumului lui Moraru” şi a achiziţionat pe firma pe care o deţine mai multe loturi de teren la preţuri mici acum dar care pot fi vândute la preţuri mult mai mari după ce pe lângă ele va trece nu un drum impracticabil ci unul asfaltat. „Este adevărat că am şi eu trei locuri de vie în zona respectivă, luate pe firmă, sunt trei loturi a câte 10 ari, în total 30 de ari, adică 3.000 metri pătraţi.”, a recunoscut consilierul judeţean. Cum era direct interesat şi avantajat dumnealui a votat bucuros hotărârea prin care s-au alocat cele 4 miliarde lei vechi pentru asfaltarea drumului.

Victor Moraru toacă 400 litri de motorină pe lună din banii ialomiţenilor

Nici nu i se uscase bine cerneala pe hârtia de investire în funcţia de preşedinte de Consiliul Judeţean când Victor Moraru a propus iar consilierii PSD şi ALDE au aprobat dublarea cotei lunare de la 200 litri la 400 litri de motorină pentru autoturismul Skoda Superb IL 01 CJI care a devenit din iulie 2016 maşina folosită după bunul său plac. Spunem asta având în vedere fotografia realizată la ora 15.00 într-o zi normală de muncă cu autoturismul Consiliului Judeţean parcat la casa lui Moraru deşi preşedintele judeţului se afla la serviciu, la Slobozia!

 

Related posts