Administrație Favorite 

ADMINISTRAȚIA LUI VICTOR MORARU: Deszăpezirea pe zona Urziceni a fost atribuită fără licitație firmei Consiliului Județean Ialomița

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a atribuit prin procedură directă offline un contract în valoare totală de peste 1 milion euro, fără TVA.

Bugetul județului Ialomița este de trei ani și jumătate pușculița de unde Victor Moraru, președintele instituției județene, distribuie bani după bunul plac.

Un nou exemplu vine pe linia contractelor pentru asigurarea acțiunilor de deszăpezire pentru perioada 21.11.2019 – 20.11.2022.

Localitățile din vestul județului, zona Urziceni, vor fi acoperite în acte cu acțiuni de intervenții pe timpul iernii de SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA.

Spunem în acte pentru că societatea deținută în proporție de 90% de Consiliul Județean Ialomița nu are dotarea minimă necesară intervenției prompte în vederea deszăpezirii ori a curățării de polei a drumurilor județene.

Contractul încheiat în data de 21 octombrie 2019 are o valoare totală de 4.848.444,87 lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 1,2 milioane euro.

Fondurile nu s-au alocat în baza vreunei licitații ci printr-o procedură teribil de eficientă: președintele Victor Moraru a decis că firma inventată de el poate semna contractul printr-o atribuire directă offline, procedură oficiată tot de el.

Pentru iarna 2019 – 2020, SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA va primi suma de 1.212.111,22 lei, fără TVA, sumă ce poate crește dacă vremea va fi una extrem de rea.

Cu cât va crește? Cu cât va solicita societatea Consiliului Județean Ialomița și va aproba tot Consiliul Județean Ialomița, prin președintele Victor Moraru.

Singura dilemă rămâne cu ce utilaje va acționa societatea instituției publice județene care în anul 2018 a funcționat doar pentru a plăti un director și un angajat.

În realitate, societatea Consiliului Județean Ialomița va apela la alte firme prin contracte de sub-contractare utilaje.

Astfel, firme cu trecere la nivel politic vor încasa fonduri din bugetul județean fără a fi obligate să se lupte la licitație pentru obținerea lucrărilor.

Related posts