Favorite Social 

AGRICULTURĂ: Semințe Fundulea, oaza românească din piața producătorilor autohtoni de semințe de calitate

Semințe Fundulea, societate cu capital privat românesc, a reușit într-un timp record să urce cu semințele produse la recolte similare cu cele ale firmelor de top din lume.

Privită ca o excentricitate, Semințe Fundulea a crescut ca Făt-Frumosul din povești și a devenit un nume pe lista selectă a producătorilor de semințe de top din România.

Peștișorul mic a înotat atent prin apele tulburi ale agriculturii și s-a strecurat abil printre capcanele inerente industriei de profil.

Tehnologia succesului la Semințe Fundulea: semințe de calitate, prețuri mici, producții de top

Cu inginerul agronom Iulian Filipoiu ca lider pe cât de ambițios pe atât de experimentat, Semințe Fundulea a impresionat la ultima ediție a Zilei Porumbului.

Hibrizii de porumb, dintre care s-au detașat Evo 3517, Evo 3617, Evo 3520 și Evo 4020 au obținut producții ce au ajuns și la peste 12,3 tone la hectar.

Cifre spectaculoase în condițiile unui teren neirigat și evitat de precipitații, mai sărace ca oricând, doar 283 l/mp în perioada februarie – august 2019.

Prezenți în numeroase loturi demonstrative hibrizii Evo se clasează în top hibrizi românești și stau la același nivel cu hibrizii companiilor multinaționale!

Lista semințelor de calitate excepțională cuprinde Floarea-Soarelui – Rustica, Soia – Evostar, Grâu – Pg102m, Pg 101, Orz și mazăre de primăvară.

Toată sămânța este prelucrată de profesioniști în instalații noi la Stația Expert Agribusiness, iar materialul genetic este procurat sub licență de la EvoPlant.

Sunt rezultatele muncii a peste 20 de pasionați ai agriculturii, coordonați de Iulian Filipoiu. El a lăsat în urmă 12 ani de lucru în multinaționale pentru a se dedica ambiției de a demonstra că România încă mai poate produce semințe de top.

Hibrizii românești de ultimă generație încep să-și arate valoarea în ultimii ani. Eu sunt tot mai apreciați în toată țara, mai ales de către fermierii care cultivă intensiv., spune Iulian Filipoiu.

Managerul Semințe Fundulea promite noi investiții în spații de depozitare, în genetică iar societatea sa se pregătește să intre pe piață cu fertilizanți lichizi.

Foarte importantă este comunicarea cu fermierii români și tocmai de aceea se lucrează intens la o platformă on-line prin care compania să poată comunica mult mai activ cu producătorii agricoli.

Related posts