Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS: Decizie de ultimă oră a medicilor din Ialomița în cazul chinezilor izolați la domiciliu

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a finalizat procedurile medicale specifice măsurilor de împiedicare a extinderii răspândirii infecției cu Coronavirus.

Patru cetățeni de origine chineză au fost obligați să nu iasă din case timp de două săptămâni după ce s-au întors din China răvășită de Coronavirus.

Medicii i-au vizitat în cele 14 zile de carantină și starea lor de sănătate a fost monitorizată 24 de ore din 24.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a transmis că în cazul celor patru nu s-a confirmat prezența infecției cu Coronavirus.

Cei patru cetățeni chinezi sunt bine, sănătoși. Deși nu prezentau simptomele specifice de Coronavirus ei au stat 14 zile izolați la domiciliu. După perioada obligatorie de carantină ei s-au reintegrat în colectivele de la locul de muncă.”, a precizat pentru www.infoialomita.ro Dan Noel, directorul DSP Ialomița.

Cei patru cetățeni din China reveniseră în țară la sfârșitul lunii ianuarie după călătorii în alte zone decât Wuhan, epicentrul infecției cu Coronavirus.

Ei lucrează în zona de vest a județului, alături de alți peste 30 de cetățeni chinezi care însă nu au fost plecați în China.

Related posts