Administrație Favorite 

Alegeri locale 2024: Mesaj ferm al prefectului Constantin Marin

Alegeri locale 2024: Șeful Instituției Prefectului Ialomița le-a cerut directorilor din instituțiile publice să nu facă politică în timpul programului.

Constantin Marin, prefectul județului Ialomița, s-a folosit de ședința Colegiului Prefectural pentru a adresa un mesaj direct în contextul apropierii zilei de duminică, 9 iunie, data în care au loc alegeri locale în 2024.

Directorilor din instituțiile deconcentrate dar și reprezentanților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița li s-a transmis cât mai ferm cu putință să nu cumva să implice instituțiile publice în acțiuni politice, indiferent de partidul ori candidații pe care-i agreează.

„În toată această perioadă de când am fost investit să exercit funcția de prefect al județului Ialomița nu am făcut vreodată vreo presiune politică asupra dumneavoastră, cu atât mai puțin asupra activităților pe care le desfășurați.”, a spus în deschiderea ședinței prefectului județului.

Constantin Marin le-a transmis celor prezenți că dacă fac parte dintr-un partid politic ar fi bine ca eventualele activități politice să se desfășoare în afara orelor de program.

Rugămintea mea este ca în timpul programului să nu folosim instituțiile absolut deloc în scop politic, iar dumneavoastră să faceți politica pe care o agreați doar în afara programului de lucru. (CONSTANTIN MARIN, prefect de Ialomița)

„Aveți libertate de a face politică oricând după programul dumneavoastră de lucru. Pentru mine personal, politica este un lucru sănătos, atât timp cât este făcută în cadru legal, democratic și cu dezbateri, este dreptul cetățeanului la libera alegere.”, a mai spus șeful Instituției Prefectului Ialomița.

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural a fost prezentat de către Doina Stan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Ialomița, un raport privind activitatea de contractare a serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare, dispozitivelor medicale și transport medical neasistat, pentru anul 2024, în județul Ialomița.

De asemenea, Nicoleta Ștefan, Comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița, a prezentat datele privind tematica de control asupra modului de respectare a prevederilor legale, conformitate și mod de etichetare, prezentare publicitară și comercializare a produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale.

Related posts