Eveniment 

ALEGERI LOCALE PARŢIALE FIERBINŢI TÂRG: Iuksel Iusein, reprezentantul PSD în biroul electoral local, a ajuns la poliţie în duminica votării

SUSPICIUNI ŞI SESIZĂRI. Alegerile pentru stabilirea noului primar după ce fostul primar Iuksel Iusein a fost condamnat definitiv şi lăsat fără mandat, se desfăşoară în oraşul Fierbinţi Târg într-o stare de tensiune evidentă între cele două tabere, PSD şi PNL.

Cei doi candidaţi la funcţia de primar, Alin Cîmpean (PSD) şi Dobre Pîrvu (PNL) s-au monitorizat unul pe celălalt încă de la prima oră a deschiderii celor trei secţii de vot din oraşul Fierbinţi Târg. Taberele politice implicate în bătălia electorală se suspicionează reciproc şi din această suspiciune până la ora 11.00, după doar patru ore de votare, Poliţia a fost sesizată şi chemată să aplice legea de către preşedinta Biroului de Circumscripţie Electorală Orăşenească nr. 6 Fierbinţi Târg.

Iuksel Iusein dat pe mâna Poliţiei

Puţin după ora 11.00, la sediul vechi al Primăriei, acolo unde îşi desfăşoară activitatea cei care alcătuiesc biroul electoral local, poliţiştii locali au fost chemaţi să li se aducă la cunoştinţă sesizarea făcută de unul dintre reprezentanţii PNL. Fără un motiv anume şi fără a avea acest drept, se susţine în sesizare, unul dintre reprezentanţii PSD din Birou a ieşit din incintă şi a plecat. Este vorba chiar de fostul primar Iukesl Iusein, omul ales de PSD să le reprezinte interesele în Biroul Electoral, cel care a fost surprins şi de noi plecând din sediul Primăriei spre una dintre secţiile de vot împreună cu Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa (foto). „Biroul Electoral de Circumscripţie nu este competent să soluţioneze această sesizare, conform legii ea trebuie analizată de organele competente şi a fost înaintată postului de poliţie al oraşului Fierbinţi. Le-am trimis lor sesizarea pentru a dispune măsurile legale care se impun, nu este un incident pentru care noi putem să aplicăm sancţiuni, în lege scrie clar că într-o astfel de situaţie Poliţia poate lua măsuri.”, ne-a precizat Cristina Matei, preşedinta Biroului de Circumscripţie Electorală Orăşenească nr. 6 Fierbinţi Târg. După ce au primit o copie de pe sesizarea făcută, poliţiştii l-au chemat la sediu pentru lămuri pe Iuksel Iusein, oamenii legii încercând să afle şi cu ce scop sunt prezenţi în localitate foarte mulţi „buzoieni”.

Suspiciuni de turism electoral

Acelaşi Birou de Circumscripţie a fost sesizat sâmbătă cu privire la numărul suspect de mare de autoturisme înmatriculate în judeţul Buzău care staţionează în diverse locaţii din oraş, oamenii veniţi cu ele fiind văzuţi stând de vorbă cu localnicii mai ales în zona crâşmelor din cele patru sate. „Cei din PNL au avut informaţii că simpatizanţi ai PSD ar fi luat în spaţiu persoane care nu domiciliază pe raza oraşului şi care în duminica votului ar vota pe listele suplimentare.”, a adăugat doamna Cristina Matei. Se va vedea dacă această suspiciune este întemeiată în momentul în care apar multe persoane pe aceste liste suplimentare dar până la ora 11.00 exista o singură secţie de votare cu o prezenţă cât de cât semnificativă pe lista suplimentară, 16 votanţi, iar alegătorii sunt bătrânii cazaţi în Centrul de Asistenţă Socială Fierbinţi Târg.

Related posts