Eveniment 

REZULTATE ALEGERI LOCALE PARŢIALE: PSD în scădere de popularitate în rândul locuitorilor din Amara, Ţăndărei şi Fierbinţi Târg

O PRIMĂRIE PIERDUTĂ. Optimismul afişat la startul campaniei electorale de şefii PSD Ialomiţa s-a dovedit a fi nejustificat, la urme alegătorii din cele trei oraşe unde au avut loc alegeri locale parţiale arătând mai degrabă neîncredere pentru partidul aflat la guvernare iar rezultatul este pierderea scaunului de primar din oraşul Fierbinţi Târg şi câştigarea cu emoţii a Primăriilor Amara şi Ţăndărei.

„Sunt convins că toţi cei trei candidaţi pe care PSD Ialomiţa îi prezintă public astăzi vor fi primari după data de 11 iunie!”, anunţa cu trei săptămâni în urmă Marian Neacşu, preşedintele organizaţiei judeţene. Urna n-a confirmat, ba, dimpotrivă. Cu mari emoţii şi cu resurse de tot felul aruncate pe ultima sută de metri a campaniei electorale candidaţii PSD abia s-au impus la Amara şi Ţăndărei şi graţie unei proaste strategii a opoziţiei care n-a găsit puterea de a trece peste orgoliile politice mărunte în bătălia cu marele PSD. În schimb la Fierbinţi Târg cei 9 ani de guvernare a lui Iuksel Iusein, ani plini de scandaluri generatoare de dosare penale legate de gestionarea banilor publici, au fost suficienţi pentru localnici, candidatul PNL devenind primarul oraşului.

Măiţă la Amara, Toma la Ţăndărei şi Pîrvu la Fierbinţi Târg

Amara, capitala lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean, atinsese temperatura de fierbere cu două ceasuri înainte de închiderea urnelor. Un alegător prins când îşi fotografia votul şi care abia a fost scos din secţie de doi jandarmi după ce îşi făcuse bucăţele buletinul de vot crease zarvă mare la una dintre secţiile de la şcoală în vreme ce pe stradă Victor Moraru şi senatorul Gabi Ionaşcu s-au contrat verbal foarte urât având în vedere că sunt doi oameni care ocupă funcţii publice şi puţin a lipsit ca gâlceava să nu se transforme într-o păruială fizică! Totul avea să se liniştească pe la ora 22.00, atunci când centralizarea voturilor de la cele cinci secţii din Amara avea să stabilească scorul electoral: Ion Măiţă (PSD) 1330 voturi, Nicolae Ţintă (PNL) 1026 voturi şi Onel Ion (PMP) 741 voturi. Motiv de bucurie maximă pentru un Victor Moraru disperat ca nu cumva în locul său să vină un primar de la alt partid care să facă ordine prin contractele păguboase pentru bugetul local parafate chiar înainte de a preda cheile instituţiei!

PSD a tremurat serios şi la Ţăndărei, acolo unde numărul mare de candidaţi la funcţia de primar avea să fie elementul cheie pentru rezultatul final. Unul din care candidata PSD Nicoleta Toma a ieşit câştigătoare cu 1108 voturi, cu doar 89 mai multe faţă de surpriza numită Gheorghe Petrache (Partidul Ialomiţenilor) care a adunat simpatia a 1019 cetăţeni! Pe locurile următoare s-au clasat Traian Mitrea (PNL) 758 voturi, Vladimir Drima (PMP) 111 voturi, Mihăiţă Pascu (independent) 64 voturi şi Vasile Cioară (PSD) 57 voturi.

În fine, scorul final al PSD la nivel de judeţ avea să sufere o lovitură teribilă în oraşul Fierbinţi Târg, acolo unde însuşi liderul Marian Neacşu a fost prezent în ziua alegerilor şi s-a plimbat cu Iuksel Iusein şi candidatul Alin Cîmpean pe străzi. După numărarea voturilor valabil exprimate din cele trei secţii de vot învingător a fost candidatul PNL, Dobre Pîrvu fiind ales noul primar la oraşului cu 1313 voturi, cu doar 6 voturi mai multe decât cele strânse de Alin Cîmpean, viceprimarul PSD scos la înaintare de fostul primar, de fapt o marionetă în mâinile lui Iuksel Iusein!(foto)

Agenţii electorali penali, strategia greşită a PSD

Una dintre erorile făcute de şefii PSD Ialomiţa a fost să creadă că alegătorii din cele trei oraşe pot fi prostiţi în continuare şi înghit orice candidat ar fi pus pe buletinul de vot, este suficient că este de la PSD şi gata, omul votează cu ochii închişi. Trimiterea de către Marian Neacşu în fruntea alaiurilor electorale a foştilor primari deveniţi infractori condamnaţi Iuksel Iusein (Fierbinţi Târg) şi Cristi Roman (Ţăndărei) şi prezentarea lor drept oameni cinstiţi dar condamnaţi pe nedrept de o justiţie incorectă s-a întors ca un bumerang împotriva PSD. „Eu cred că va aduce un plus în campanie şi îi rog foarte mult, dar nu numai că îi rog, ei deja s-au implicat foarte serios, şi Iuksel, şi Cristi, în campania celor care urmează să le succeadă. În opinia mea ei au fost primari de un real succes şi regret problemele pe care le-au avut. Eu cred că, fără a discuta latura juridică a lucrurilor, apreciez că nu a fost foarte drept ceea ce li s-a întâmplat. Aportul lor în campanie este unul important şi cred că vor aduce un număr important de voturi şi datorită activităţii pe care au avut-o ca primari.”, îşi lăuda Marian Neacşu primarii penali ale căror condamnări definitive au generat alegerile locale parţiale din Fierbinţi Târg şi Ţăndărei. O teorie desfiinţată de rezultatul stabilit la urne, cel care arată că în ciuda măririlor de salarii şi a bunăstării promise de partidul aflat la guvernare cetăţenii au realizat că în spatele perdelelor de fum stau de fapt interesele de a modifica legile penale pentru ca fruntaşii PSD să scape de condamnări la puşcărie.

 

Related posts