Administrație Favorite 

Alexandru Stoica, uns director de „Gașca de la Select”

Alexandru Stoica și-a dat demisia din funcția de consilier județean PSD pentru a ocupa o funcție de director cu un salariu net lunar de 10.237 lei.

Alexandru Stoica a renunțat la indemnizația lunară de consilier județean în cuantum de 1.100 lei net pentru un salariu de nouă ori mai mare.

Director într-o instituție finanțată cu bani publici, normal, că doar nu vă așteptați să plece în mediul privat după o viață de om în care a încasat doar de la stat.

Alexandru Stoica nu s-a mulțumit cu firimiturile

Alexandru Stoica este cel mai recent exemplu că PSD este un partid care are o mare calitate, nu-și lasă oamenii în urmă.

E drept că serviciile presupun slujbe plătite gras în instituțiile publice ori societăți comerciale controlate politic dar asta face parte din ADN-ul social-democrat.

Fostul primar care a generat gaura neagră din centrul municipiului Slobozia (celebra lucrare la parcarea subterană a fost atribuită pe vremea când Alexandru Stoica era primar) s-a lipit de o funcție de director general în SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA.

Societate a Consiliului Județean Ialomița înființată de Victor Moraru, fostul președinte hulit pe finalul mandatului de PSD dar ale cărui „grele moșteniri” sunt tocmai bune cât este vorba de răsplătit oamenii care servesc regulamentar patria și, mai ales, partidul.

Experimentat în ale învârtelilor administrativ-politice, Stoica nu a vrut să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard așa încât a așteptat regulamentar.

El și-a anunțat retragerea din Consiliul Județean Ialomița printr-o demisie completată de mână și semnată în data de 19 ianuarie 2021.

La 11 zile după ce Consiliul de Administrație al SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA decisese să-l numească în funcția de director.

Conform documentului ce poate fi consultat AICI, Alexandru Stoica va fi plătit pentru funcția de director al societății comerciale care de la înființare și până acum a acumulat datorii de zeci de miliarde lei vechi cu un salariu lunar net (adică suma ce-i rămâne în mână) de 10.237 lei.

Practic, ce încasa nouă luni în calitate de consilier județean el va lua acum la finalul fiecărei luni petrecute ca director al societății în care Consiliul Județean Ialomița are 90% din acțiuni.

Alexandru Stoica a pupat ghiului celor din „Gașca de la Select”

Alexandru Stoica a muncit din greu pentru a ajunge director plătit cu suta de milioane de lei vechi pe lună, salariu mai mare chiar și decât cel al vicepreședinților Consiliului Județean Ialomița.

Drumul spre victorie a început înaintea alegerilor locale din anul 2020, paradoxal, printr-un puci pus în operă la nivelul organizației locale PSD Slobozia.

Condusă de când lumea de Alexandru Stoica, cea mai tare organizație locală din structura PSD Ialomița s-a trezit cu un nou președinte în persoana lui Ștefan Țintă.

Acesta, sprijinit de pe linia de fund de greii organizației județene, a intrat la rupere și i-a pus talpa direct pe tibie lui Alexandru Stoica, scoțându-l definitiv din viața organizației locale.

Ieșit de-a bușilea de pe teren, Alexandru Stoica și-a lins rănile și a sărit la beregata șefilor organizației PSD Ialomița pe care i-a băgat generic în „Gașca de la Select”.

Mă simt ușurat, nu m-am supărat deloc pentru că nu am pe cine. Știam că voi fi schimbat din funcție, nu m-a luat prin surprindere. Partidul este condus de gașca de la Select, noul PSD. E nou-nouț! Dacă schimbi președintele, gata, s-a schimbat și partidul!”, a transmis Stoica imediat după ce a fost lăsat fără jucăria sa preferată, organizația PSD Slobozia.

Decis să transforme șutul în fund într-un salt înainte, fostul militar de carieră a ieșit din poziția pentru luptă culcat și a părăsit tranșeele social-democrate, dezertând la Partidul Ialomițenilor.

Mai mult, a lansat pe piață fumigena că va candida la funcția de primar al Municipiului Slobozia iar „Gașca de la Select” a înțeles rapid mesajul și i-a oferit imunitate și o funcție publică după alegeri dacă este de acord să lingă unde a scuipat.

Alexandru Stoica a luat poziție de drepți, a executat ordinul și s-a întors în PSD și s-a răzbunat cu vârf și îndesat la alegerile parlamentare.

Cel care-i suflase funcția de șef al organizației locale, Ștefan Țintă, pierde (surprinzător doar pentru necunoscători!) la sub 150 voturi un fotoliu de senator pe care și-l alegerea euforic în noaptea de duminică spre luni, înainte de finalizarea numărării voturilor.

Odată răcorit din punct de vedere politic, Alexandru Stoica s-a scos acum și financiar, cu un post de director oferit pe tavă de PSD Ialomița.

De pe urma căruia, atenție, câștigă mai mult decât primarul municipiului Slobozia, fără a avea bătaia de cap specifică unui edil de reședință de județ îngropată în datorii.

Related posts