Cultură 

CARTE PENTRU BUCOVINA: Doar astăzi şi mâine mai puteţi dona cărţi pentru elevii din Bucovina de Nord

ACŢIUNE. Peste 2.000 de cărţi au fost donate în prima săptămână a acţiunii de colectare cărţi pentru copiii şi elevii din Bucovina de Nord. Cei care doresc să facă o donaţie cu lucrări din literatura română o pot face până joi, 31 august, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.

Colecta de carte românească se desfăşoară cu ocazia „Zilei limbii române”, manifestare ajunsă la a 28-a ediţie, şi îi are ca iniţiatori pe deputatul PSD Ştefan Muşoiu, Liga Tineretului Român „Junimea” din Cernăuţi, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu”. Demarată pe data de 16 august, acţiunea se va încheia joi, 31 august, urmând ca în week-end cărţile să ajungă la Cernăuţi.

„Nu ne aşteptam să strângem atâtea volume în doar o săptămână, ne gândeam că dacă vom avea cinci-şase sute ar fi perfect dar deja am depăşit 2.000 de cărţi şi încă mai vin din tot judeţul, de la oameni care au ales să trimită măcar o carte pentru cei din Bucovina de Nord.”, a spus încântat deputatul Ştefan Muşoiu la un bilanţ făcut cu patru zile înainte de data limită până la care cărţile pot fi aduse la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.

„Sunt cărţi destinate în special copiilor de şcoală generală şi gimnazială pentru românii din Cernăuţi. Bucuria pe care o vom face elevilor din cele 62 de şcoli de limba română va fi una imensă. Sunt oameni de toate vârstele care au donat cărţi din literatura română iar lista se va completa, cu siguranţă, în zilele rămase până la finalul campaniei.”, a precizat Clementina Tudor, managerul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.

 

 

Related posts