Favorite Politică 

AROGANŢA L-A PIERDUT: Liderii locali PSD au votat împotriva lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa

OPŢIUNI. Trei sferturi dintre primarii PSD şi şefii de organizaţii locale social-democrate nu îl vor pe Victor Moraru în fruntea organizaţiei judeţene PSD. În aceste condiţii, senatorul Marian Pavel va deveni preşedintele PSD Ialomiţa.

Victor Moraru a suferit o înfrângere mai grea decât se aştepta în bătălia pentru şefia PSD Ialomiţa. Lăsată fără preşedinte după debarcarea şi ulterior plecarea lui Marian Neacşu la Pro România, organizaţia judeţeană a principalului partid din Ialomiţa va alege sâmbătă noul preşedinte.

În cursă s-au înscris senatorul Marian Pavel, preşedintele interimar, şi Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, omul adus în partid în 2016 de Marian Neacşu şi pus în fruntea listei consilierilor judeţeni social-democraţi, în ciuda opoziţiei mai multor organizaţii PSD din judeţ care nu i-au putut trece cu vederea trecutul politic, inclusiv susţinerea publică arătată Elenei Udrea.

Falia dintre unii primari PSD şi Victor Moraru s-a adâncit atunci când acesta s-a exprimat în cadrul unei şedinţe a organizaţiei că nu stă lângă „primarii penali”, aluzie la primarii cu dosare penale.

Bătălia internă dintre cei doi i-a pus pe jar pe primarii social-democraţi, aceştia fiind puşi între ciocan şi nicovală. Pe de o parte îl vor pe Pavel ca lider având în vedere succesele electorale repetate din campaniile coordonate la nivel judeţean, pe de altă parte nu-şi doresc să-l supere pe Victor Moraru, omul cu banii de la judeţ.

„Ar fi fost bine să se înţeleagă între ei şi să nu ne pună într-o postură ingrată. Intrau într-un birou şi nu ieşeau decât atunci când se hotărau care dintre ei să rămână candidat, ca la alegerea Papei, nu ieşeau decât atunci când pe coş ieşea fumul alb.”, ne-a spus zilele trecute unul dintre primarii cu funcţie la nivel judeţean PSD.

Votul şefilor de organizaţii, zdrobitor în favoarea lui Marian Pavel

Dorinţa primarilor şi şefilor de organizaţii PSD din localităţile unde social-democraţii nu au primar a fost acceptată în cele din urmă şi astăzi, cu 24 de ore înaintea Congresului PSD, 62 din cei 66 s-au întâlnit la sediul PSD Ialomiţa şi au votat pentru unul dintre candidaţi.

Votul a fost fără echivoc: 62 prezenţi, 47 pentru senatorul Marian Pavel şi doar 15 pentru Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Înţelegerea a fost ca pierzătorul să respecte cu demnitate votul primarilor şi şefilor de organizaţii şi să-şi anunţe retragerea din cursa pentru şefia PSD Ialomiţa.

Dacă Victor Moraru va respecta votul liderilor locali PSD la Congresul de mâine ar trebui să anunţe că renunţă la candidatura la preşedinţia organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa. Este însă posibil ca Moraru să ignore dorinţa primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale PSD şi să încerce să obţină susţinerea generală a organizaţiei judeţene.

În acest caz, un previzibil eşec la scară mare poate fi asimilat cu o retragere a sprijinului politic şi, implicit, pierderea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Poziţie pe care nu a câştigat-o prin votul ialomiţenilor ci doar printr-o colaborare la nivel de Consiliu Judeţean PSD – ALDE, 21 de votui pentru (18 PSD plus 3 ALDE) împotriva a 10 voturi împotrivă venite de la PNL.

„Victor Moraru s-a întâlnit cu Marian Neacşu în biroul prefectului!”

Victor Moraru şi-a intensificat acţiunile electorale interne prin semnarea mai multor contracte de finanţare pe banii judeţului cu beneficiari primari PSD, în încercarea de a-i determina pe aceştia să-l aleagă la votul pentru şefia PSD Ialomiţa.

În afara întâlnirilor cu primari şi şefi de organizaţii locale PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a avut discuţii şi cu alţi actori politici judeţeni.

Deputatul liberal Tinel Gheorghe a anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că se aşteaptă ca senatorul Marian Pavel să fie noul preşedinte PSD Ialomiţa iar Victor Moraru să piardă.

„Victor Moraru se aştepta să piardă şi din informaţiile mele vă spun că acum trei săptămâni, în biroul prefectului Gigi Petre a avut o întâlnire la care au participat Victor Ponta, Marian Neacşu, Victor Moraru, vreo trei-patru primari de la Călăraşi şi, fireşte, Gigi Petre. Era clar de atunci că Victor Moraru nu mai are nicio şansă cu PSD şi caută alternative. E treaba lui Victor Moraru că joacă la dublu sau la triplu, cred că el este plecat din PSD în proporţie de 90%.”, a comunicat Tinel Gheorghe.

În opinia sa, Victor Moraru este o catastrofă la nivel administrativ în cei aproape trei ani de mandat iar PNL-ului îi convine că acesta să rămână preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa până în vara anului 2020.

„Marian Pavel este senator şi are sprijinul celorlalţi parlamentari PSD, are spijinul centrului care l-a numit interimar. Mi-ar conveni de minune să-l păstreze pe Victor Moraru la şefia Consiliului Judeţean dar nu cred că-l va păstra pentru că este conştient că dacă Moraru rămâne şef al instituţiei judeţene PSD Ialomiţa va fi în cofă în 2020!”, a adăugat şeful principalului partid din opoziţie din judeţ.

 

 

Related posts