Favorite Sport 

ASTRA 2 – UNIREA SLOBOZIA 2 – 1: Erorile din apărare ne-au costat trei puncte importante

ÎNFRÂNGERE. Pornită cu gânduri mari şi dorinţa de a recupera un handicap de 12 puncte faţă de formaţia de pe primul loc, Unirea Slobozia s-a dezumflat mai repede decât şi-ar fi dorit. Etapa a treia a returului a adus prima înfrângere, după un meci în care formaţia lui Ion Ionescu a condus la pauză dar a fost bătută de un gol primit cu cinci minute înainte de final.

Egalul de pe teren propriu cu CS Tunari a fost pus pe bună dreptate pe seama greşelilor de arbitraj. Cu două puncte mai puţine decât îşi făcuseră calculele, Soare şi compania au descins pe stadionul „Astra” din Ploieşti pentru a câştiga confruntarea cu puştii de la echipa secundă a campioanei Astra Giurgiu. O echipă cu tineri ambiţioşi ce ne administrase o înfrângere la limită în tur chiar pe Municipalul din Slobozia şi care a început la fel de arţăgos şi confruntarea de vineri după-amiază. Un iureş mai mult teritorial rezolvat însă ca la carte de linia de fundaşi în faţa cărora a urcat căpitanul Romeo Soare, aşa încât sfertul de oră de tatonare a fost mai mult o luptă cenuşie în partea neutră a terenului, centrările venite în careul lui Cristică fiind prea înalte pentru a da emoţii. Liniştea partidei avea să se rupă în minutul 22, când proaspăta achiziţie Robert Pîslaru şi-a păcălit adversarul direct şi a căzut faultat în interiorul careului. Lovitură de pedeapsă corect acordată şi impecabil transformată cu şut în plasa laterală de Constantin Toma. Gazdele forţează egalarea dar în minutul 37 Cristică salvează din postură de unul la unul din faţa lui Romario Moise, lăsat liber în lateral de o ieşire greşită la ofsaid. Astra încearcă şi cu acţiuni purtate pe flancul lui Drăguţ şi au o şansă bună de a marca prin Chişi care trece în mare viteză de fundaşul lateral al Unirii dar şutează penibil din marginea careului, paralel cu linia de corner!

Greşeli nepermise în defensivă

Imediat după pauză Marius Măldărăşanu îl aruncă în luptă pe Marius Şumudică Jr., trimis să acţioneze în flancul drept al atacului dar primii care dau emoţii la poarta adversă sunt oaspeţii: Teodorescu insistă la mijlocul terenului, recuperează mingea şi pătrunde până la 18 metri de unde şutează sub bară, minge scoasă cu greu de portarul Nedelcovici. Corner executat până la Pîslaru însă lobul acestuia este prins uşor de portarul gazdelor care degajează inspirat până la Chişi, dribling pe lângă Drăguţ şi şut plasat la colţ pentru 1 la 1. Astra 2 este pe val, Pahonţu, cel mai bun de la gazde, scapă în minutul 62 de un adversar şi îl serveşte perfect pe Şumudică în mijlocul careului, şut violent din unghi la încheietura barelor şi Cristică salvează cu un reflex uimitor. Gazdele îşi doresc să mai puncteze încă o dată şi să rezolve meciul în vreme ce introducerea lui Răduca nu aduce acel plus pe faza ofensivă în tabăra noastră. Astra 2 are şi o bară în minutul 78, Chişi şutează în transversală după o incursiune personală pe stânga, ratare ce prevestea golul doi. Unul venit firesc cu cinci minute înainte de final atunci când înghesuiţi în faţa propriului careu fotbaliştii Unirii gafează din nou: fundaşul Lazăr ezită să degajeze, mingea îi este furată şi trimisă printre lui Şumudică iar acesta punctează cu un şut în diagonală. Unirea pare să se trezească din pumni dar asediul spre careul Astrei nu aduce decât ocazia din minutele de prelungire, şutul în forţă al lui Marc Khalil fiind scos cu greu de portar.

ASTRA 2: Nedelcovici, Butean, Popescu, Fabian, Roman, Chişi, Pahonţu, Răileanu, Gheorghe, Moise, Ioniţă. Au mai jucat: Şumudică Jr, Nicorescu, Gheorghe, Barica.  Antrenor: Marius Măldărăşanu.

UNIREA Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Topor, Bucurică, Soare, Toma, Teodorescu, Săvescu, Pîslaru, Khalil. Au mai jucat: Andrei, Răduca, Călin, Năstase. Antrenor: Ion Ionescu.

Related posts