Favorite Sport 

BUGET PENTRU HANDBAL: De la Consiliul Local Slobozia da, de la Consiliul Judeţean ba!

SPRIJIN. Consiliul Local Slobozia rămâne singura instituţie ce susţine activ echipa de handbal feminin după ce preşedintele Consiliului Judeţean s-a răzgândit şi nu a mai alocat fonduri pentru CSM Unirea Slobozia.

„Consiliul Judeţean Ialomiţa va veni de la anul alături de Consiliul Local Slobozia pentru a susţine echipa feminină de handbal în Liga Naţională, este o onoare pentru judeţ să avem o formaţie în prima ligă.”, spunea în toamnă Victor Moraru, proaspăt uns preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. O instituţie care în afara unui rând de echipament oferit acum câteva sezoane n-a mai alocat vreun leu susţinerii formaţiei în Liga Naţională deşi aceasta face să se vorbească de Ialomiţa la nivel naţional mai mult decât orice. Timpul a trecut şi promisiunile s-au evaporat mai repede decât au fost lansate chiar în sala „Andreea Nica”, iar sprijinul pentru sport acordat de instituţia judeţeană s-a metamorfozat în suma de 3 miliarde lei vechi ce va merge pe diverse proiecte din domeniul sportului pe baza unei selecţii pe principiul „primul venit, primul servit”. Întrebat de sprijinirea echipei de handbal, Moraru a fost cât se poate de franc: „Cât priveşte susţinerea financiară a echipei feminine de handbal mi s-ar părea normal să susţinem în comun şi spitalul judeţean din Slobozia. Adică dacă tot împărţim cheltuielile cu echipa de handbal de ce să nu le împărţim şi pe cele de la spital, nu? Eu aşa văd situaţia!”, a spus evident deranjat Victor Moraru, citat de www.guraialomitei.com. În aceste condiţii Consiliul Judeţean rămâne doar cu reclama din sala „Andreea Nica” şi cu un set de echipament achiziţionat pentru echipa de handbal pe vremea când CSM Unirea Slobozia juca în Divizia A!

 Buget neschimbat pentru Clubul Sportiv Municipal

Consecvent acţiunilor de susţinere a mişcării sportive din municipiul reşedinţă de judeţ primarul Adrian Mocioniu a ţinut cont de dorinţele oamenilor de sport şi a rupt din bugetul pe anul 2017 peste 1 milion de euro pentru susţinerea activităţii Clubului Sportiv Municipal Slobozia. Este vorba de o alocaţie de 43 miliarde lei vechi, la care se adaugă încă 3 miliarde lei vechi din surse de auto-finanţare, bani ce vor acoperi costurile desfăşurării activităţii sportive la secţiile de handbal, fotbal, scrimă şi atletism dar şi cele generate de funcţionarea bazinul didactic de înot. „Mi-aş dori ca echipa de handbal să joace în continuare în Liga naţională şi, în paralel, pe modelul de la fotbal, să înfiinţăm secţii pentru junioare care să asigure schimbul de generaţii peste trei – patru sezoane. Deja lucrăm la o structură de tip Handbal Club care să funcţioneze pe modelul de succes al Asociaţiei Fotbal Club Unirea Slobozia.”, a explicat primarul Mocioniu cum vede viitorul handbalului slobozean.

Tot pentru 2017 Primăria Slobozia are alocate fonduri pentru investiţii în baze sportive. Este vorba de elaborarea studiilor şi proiectelor necesare pentru modernizarea stadionului „Privighetoarea”, acolo unde există parafat un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal pentru montarea unei suprafeţe sintetice de dimensiuni normale, autoritatea locală având alocate pentru acest an fonduri de 3 miliarde lei vechi pentru tribune şi vestiare. Tot în aceeaşi zonă pe care primarul vrea s-o transforme cât mai rapid în parc sportiv vor începe lucrările la o viitoare sală polivalentă gândită să găzduiască în condiţii optime competiţiile locale şi meciurile de pe teren propriu ale echipei feminine de handbal.

„Mi-aş dori ca echipa de handbal să joace în continuare în Liga naţională şi, în paralel, pe modelul de la fotbal, să înfiinţăm secţii pentru junioare care să asigure schimbul de generaţii peste trei – patru sezoane. Deja lucrăm la o structură de tip Handbal Club care să funcţioneze pe modelul de succes al Asociaţiei Fotbal Club Unirea Slobozia.”

ADRIAN MOCIONIU, primar Slobozia

Related posts