Administrație Favorite 

IMAGINEA PREȘEDINTELUI VICTOR MORARU COSTĂ CÂT NU FACE: Salarii de lux pentru doi consilieri de imagine!

ODE VIRTUALE ȘI SCRISE. Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, plătește din bugetul ialomițenilor în fiecare an peste 216.000 lei pentru salariile oferite unui consilier responsabil cu postările pe Facebook și unui consilier tocmit pentru a-i ridica osanale în scris.

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, se iubește la maxim. Și la fel își iubește și munca, indiferent cât de lipsită de consistență ori de rezultate notabile este. Pentru asta și-a angajat fără concurs doi consilieri de imagine care primesc salarii de lux pentru a-i prezenta cât mai pozitiv cu putință mărețele realizări administrative.

Înainte de toate iubește să se afișeze public pe rețelele de socializare și în materiale video eminamente pozitive, plătite cu vârf și îndesat de la bugetul județean. Adică din locul de unde banii ar trebui să meargă, în primul rând, la întreținerea și reparația sutelor de kilometri de drumuri județene, cei mai mulți dintre ei rupți în anii de nesimțire administrativă.

Consilierul “Facebook” are 8149 lei salariu

Cum nu te poți fotografia singur și apoi posta pe Facebook decât în rarele ocazii în care ești plecat din localitate și ești singur (sau vrei să pari singur), Victor Moraru, cel care s-a instaurat boier pe banii publici cu votul consilierilor județeni PSD și ALDE, a ales să bage adânc mâna în visteria județeană, că doar banii ialomițenilor sunt de fapt banii lui și poate face ce vrea cu ei.

Și a făcut în clipa în care l-a angajat pe Dan Tudorache pe post de consilier personal în cadrul cabinetului președintelui. Decizia a fost oficializată printr-o dispoziție de președinte de Consiliu Județean Ialomița pe care Victor Moraru a semnat-o cu obligația plății unui salariu lunar de, atenție, 8149 lei!

Începând cu data de 5 februarie 2019, domnul Tudorache Dan se numește pe perioada mandatului Președintelui Consiliului Județean Ialomița în funcția de consilier, gradația 1, în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Ialomița.”, sună dispoziția emisă de Moraru.

Ce va face Tudorache pentru salariul dolofan primit este trecut într-o anexă ținută la secret de președintele instituției. În realitate, omul nu face decât să-l însoțească la evenimentele publice pe Moraru și să-l fotografieze față, profil și cum mai vrea el pentru ca ulterior să fie promovat pe pagina de facebook.

Consilierul “Osanale” este și mai bine plătit

Cum fotografiile trebuie și ele însoțite de texte pe măsura nevoii de auto-promovare, mult-lăudatul și mult-stimatul conducător iubit de instituție publică avea nevoie de un scriitor pe măsură. Și a ales din vechea gardă, un om școlit pe vremea odelor comuniste, ca să nu se mai obosească Victor Moraru să învețe pe unul tânăr meserie.

Așa a fost cooptat în lotul de consilieri stimabilul Ilie Cioacă, fost director executiv al Direcției de Coordonare – Organizare în cadrul Consiliului Județean Ialomița, scos la pensie în iulie 2017 dar păstrat în echipa de lăudători publici plătiți, ați ghicit, nu din buzunarul lui Victor Moraru ci tot din banii ialomițenilor.

Începând cu data de 8 martie 2019, domnul Cioacă Ilie în funcția de consilier, gradația 5, în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Ialomița. Domnul Cioacă Ilie beneficiază de un salariu de bază brut lunar de 9.439 lei.”, a dictat și semnat Victor Moraru.

Am putea spune, analizând cele două salarii lunare, că Ilie Cioacă, uns ulterior purtător de cuvânt, este defavorizat, el trebuie să conceapă în cap texte, să transpună opera într-un limbaj cât mătăsos cu putință pentru a-i gâdila orgoliul și ce mai vrea președintele Consiliului Județean Ialomița, spre deosebire de Dan Tudorache care doar duce aparatul foto la ochi și trage cadre la foc automat, nimic în plus.

Puțin peste 100.000 lei pe an reprezintă plata anuală a consilierului-fotograf, în vreme ce scribul Ilie Cioacă costă bugetul local peste 116.000 lei. În total 216.000 lei pe care ialomițenii îi suportă pentru auto-satisfacerea nevoii de imagine pozitivă a lui Victor Moraru.

O jună consilieră vine tare din urmă

Credeți că un fotograf și un scriitor de comunicate laudative sunt de ajuns? Vă înșelați! De curând Victor Moraru a mai făcut o achiziție. De data aceasta nu este vorba de un nou consilier personal angajat în echipa proprie ci de o jună care a fost adusă de la Primăria Cernavodă și unsă tot prin dispoziție personală a lui Victor Moraru la compartimentul Mass-Media din cadrul Consiliului Județean.

Dispoziția privind transferul domnișoarei Lupu Georgiana, în interesul serviciului, de la Primăria Orașului Cernavodă, din funcția de publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional asistent, la Consiliul Județean Ialomița în funcția publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional asistent, în cadrul Direcției Coordonare Organizare pentru Cetățeni, Compartiment Mass Media din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Ialomița poartă numărul 131/2019.

Documentul este ținut la secret pe site-ul instituției condusă de Victor Moraru, pentru ca nu cumva ialomițenii să aibă acces la salariul tinerei despre care surse din interiorul instituției ne-au informat că ea de-abia acum învață meserie, se școlește la locul de muncă, studiind încă tainele jurnalismului. Un prim pas este cel de împărțire a materialelor informative la conferințele de presă.

Related posts