Favorite Sport 

CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM BISTRIŢA 27 – 29: Înfrângere ce ne duce şi matematic la barajul pentru evitarea retrogradării

 

MECI BUN, REZULTAT PROST. Echipa feminină de handbal a Cosiliului Sportiv Municipal Slobozia va participa pentru al treilea an la rând la barajul pentru evitarea retrogradării din Liga Naţională.

Ultimele speranţe ce ţineau mai mult de matematică decât de realitate s-au spulberat miercuri după-amiază în sala „Andreea Nica” din Slobozia, odată cu înfrângerea suferită în faţa nou-promovatei CSM Bistriţa, una dintre echipele cu care ne luptam în mod direct pentru locul 10.

O repriză albă…

Cu cuţitul ajuns la os şi dornice să arate că au valoare pentru a juca în elita handbalului românesc, fetele pregătite de Dumitru Muşi au început în forţă meciul cu ardelencele. Echilibrul pe tabelă s-a menţinut doar cinci minute, după care Andreea Enescu marchează de patru ori la rând şi CSM Unirea trece în avantaj de trei goluri. Un foc de paie stins de şase minute lipsite de consistenţă pe faza de atac şi CSM Bistriţa nu ratează şansa de a egala la 8 în minutul 18. Roata se suceşte şi este rândul gazdelor să puncteze de patru ori în timp ce intervenţiile foarte bune ale Irinei Petrescu ţin poarta încuiată şi diferenţa urcă la patru goluri pentru Unirea, conformă cu evoluţia celor două formaţii. Jucătoarele noastre se pierd cu firea şi în loc să gestioneze cu calm situaţia favorabilă se precipită în atac iar extrema Mădălina Toma scapă copilăreşte mingea din mână pe un contraatac de singur cu portarul după care, nervoasă şutează în minge, motiv pentru care primeşte o eliminare de două minute! Oaspetele profită şi înscriu de două ori iar la pauză se intră doar cu diferenţa minimă!

…o repriză neagră!

Tot CSM Unirea Slobozia este prima pe atac şi apărare şi diferenţa urcă din nou la patru goluri, 19 la 15, graţie realizărilor de excepţie ale pivotului Alexandra Iovănescu (foto), cea mai bună handbalistă de pe teren, autoare a opt goluri. Speriate că pot câştiga uşor meciul, „uniristele” se pierd cu firea şi filmul se rupe după două ratări consecutive semnate Alina Ilie. Tenace şi incredibil de optimiste, oaspetele pun muncitoreşte gol peste gol în dreptul lor şi presiunea se mută în tabăra noastră. Presiune pe care antrenorul Dumitru Muşi nu reuşeşte să o alunge după ce solicită ciudat time-out la mai puţin de un minut după ce făcuse acelaşi lucru antrenorul bistriţencelor după care portestează şi primeşte o eliminare de două minute la scorul de 22 – 22! Cu un om mai puţin pe teren CSM Slobozia primeşte trei goluri la rând şi după şapte ratări şi doar un singur gol marcat CSM Unirea pierde tot ce agonisise cu atâta trudă iar CSM Bistriţa preia conducerea şi se duce chiar la trei goluri avans. Iovănescu şi Enescu nu sunt de acord şi egalitatea se reface cu patru minute rămase de jucat. Cum Muşi îşi irosise time-out-ul, fetele n-au mai avut parte de sfaturile mai utile ca niciodată ce ar fi trebuit să vină de la antrenor şi greşesc pe două atacuri pierzând astfel un meci pe care l-au controlat trei sferturi din timp!

Related posts