Administrație Favorite Social Viața la țară 

Ciulnița: Primăria ascunde dezbaterea publică organizată de Clean Tech, fabrica de prelucrare a resturilor de origine animală

Ciulnița: Dezbaterea publică organizată de Clean Tech în vederea actualizării autorizației de mediu a fost pitită cu bună știință de Primărie.

Primăria Ciulnița se dovedește a fi încă o dată un scut de protecție pentru Clean Tech Internațional, fabrica ce neutralizează la marginea localității deșeuri de origine animală.

Instituția condusă de primarul Stelică Gheorghe, de departe avocatul numărul 1 al fabricii care poluează olfactiv când le este lumea mai dragă locuitorilor din Ciulnița dar și din Slobozia, dă încă o dată dovadă de un protecționism suspect și de o lipsă crasă de respect pentru cetățenii care-i dau de ani de zile o leafă dolofană.

Este de înțeles de vreme ce Clean Tech Internațional varsă cu regularitate zeci de mii de lei în conturile Primăriei, sub forma unor sponsorizări. Asta pentru a vorbi doar de ce putem demonstra cu cifre.

Clean Tech se retehnologizează dar încă poluează!

Fabrica deținută de Clean Tech Internațional a promis în urmă cu doi ani investiții majore în procesul tehnologic.

Lucrări menite a scăpa locuitorii de stresul major al mirosului greu de suportat ca urmare a prelucrării țesutului moale, a viscerelor și a penelor păsărilor sacrificate de unitățile de creștere și prelucrare a puilor.

Până acum promisiunile au fost unele neonorate, vara anului 2022 fiind un adevărat coșmar mai ales pentru zecile de familii care și-au ridicat case la o aruncătură de băț de fabrică.

Oamenii păcăliți că nu vor fi probleme legate de miros atât de șefii fabricii, cât și de administrația locală, direct prin primarul Stelică Gheorghe, au avut luni de groază din cauza mirosului venit dinspre fabrică, o putoare greu de drescris în cuvinte dar și mai greu de suportat.

CITEȘTE ȘI: Marin Constantin, prefect Ialomița: „La Clean Tech pute că pute și pute că s-a împuțit treaba”

Ei bine, fabrica are nevoie acum de o actualizare a autorizației de mediu și, pentru acest lucru, este obligatorie o dezbatere publică la care sunt invitați să participe, în primul rând, persoanele direct afectate de mirosurile pestilențiale repetate, locuitori din Ciulnița și din municipiul Slobozia.

Organizată obligatoriu conform legii, luni, 7 noiembrie 2022, ora 11.00, la Căminul Cultural din Ciulnița, potrivit documentului depus din vreme la dosarul la Agenție pentru Protecția Mediului pentru obținerea autorizației revizuite de mediu.

Reprezentanții fabricii au depus la dosar și o fotografie prin care arată că anunțul dezbaterii publice s-a afișat în loc vizibil, așa cum cere legea.

Numai că, ce să vezi, locul vizibil ales este de fapt geamul unei uși din interiorul fabricii, adică pe proprietatea sa privată, nicidecum un loc public, așa cum cere legislația în vigoare!

Primăria Ciulnița se face că respectă legea

Conform procedurilor legale, Clean Tech Internațional a notificat Primăria Ciulnița în vederea găzduirii dezbaterii publice privind noile tehnologii alese de fabrică pentru eliminarea poluării repetate.

CITEȘTE ȘI: Clean Tech degajă miros. Autoritățile se joacă de-a Protecția Mediului

Din acest moment se activează și scutul de protecție al instituției publice controlată autoritar de primarul Stelică Gheorghe.

Hârtia cu anunțul de chemare a locuitorilor la dezbaterea publică a fost ascuns pe unul dintre pereții din interiorul Primăriei Ciulnița în spatele unui recipient de strângere a bateriilor uzate!

Și asta, ca să fie siguri că poporul nu va afla în timp util de dezbaterea publică iar la acesta să participe, ca acum doi ani, salariați ai Primăriei și ai societății comerciale, cu aplauzele de rigoare, firește.

Oamenii plătiți din taxele și impozitele locale au avut grijă să acopere anunțul cu o altă hârtie, fiind practic imposibil să fie citită de un eventual cetățean curios să afle ce mai expune spre informare instituția locală pe care el o plătește ca să-i apere interesele!

Din imaginile surprinse de infoialomita.ro joi, 3 noiembrie, ora 10.00, cu patru zile înainte de dezbaterea publică, se vede cum anunțul era imposibil de descoperit.

Și asta în condițiile în care, pe avizierul din afara Primăriei Ciulnița, trona un anunț postat de instituție prin care oamenii erau somați să se înscrie în registrul privind fosele septice pentru a nu fi amendați!

Clean Tech a primit o nouă amendă pentru poluare. Se cere și suspendarea autorizației de mediu

Related posts