Administrație Favorite 

Consilierii județeni PNL și PRO România nu se bagă la posturi neretribuite

Consilierii județeni liberali și cei de la PRO România au refuzat să intre ca reprezentanți ai județului Ialomița în trei instituții din subordinea Consiliului Județean Ialomița.

Consilierii județeni PNL și PRO România au refuzat să facă propuneri pentru participarea în calitate de reprezentanți ai județului Ialomița în mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean.

Este vorba de funcții pentru care nu se primește niciun leu de la bugetul județean, motiv pentru care grupurile de consilieri ale celor două partide nu s-au ostenit să facă propuneri.

Așa se face că doar grupul de consilieri județeni PSD a propus pe rând câte un consilier județean ca reprezentant în Consiliile de Administrație ale instituțiilor din subordine.

Consilierii județeni PNL și PRO România au stat deoparte

Este vorba de poziții în CA ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Centrului Cultural „Ionel Perlea” Ialomița și Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița, instituții în care Consiliul Județean are câte un reprezentant.

Este vorba de funcții cu activități neremunerate, adică membrii votați pentru a face parte din Consiliul de Administrație nu vor beneficia de niciun fel de indemnizație.”, a precizat Adrian Ionescu, secretarul Consiliului Județean Ialomița.

Grupul de consilieri județeni PSD a făcut câte o propunere pentru fiecare dintre cele instituții în vreme ce PNL, prin vocea vicepreședintelui Alexandru Dinu, și PRO România, prin vocea consilierului județean Gigi Petre, au anunțat că nu se bagă!

Povestea s-a repetat trasă la indigo și când s-au stabilit reprezentanții județului Ialomița în Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliul de Administrație al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Situații de Urgență Sud Muntenia”.

Grupul PSD a propus ca președintele Marian Pavel să reprezinte Ialomița în Adunarea Generală a Acționarilor iar vicepreședintele Cătălin Grigore să fie cel care reprezintă județul în Consiliul de Administrație.

PNL nu are propuneri!”, a rostit pentru a patra oară Alexandru Dinu, vicepreședintele liberal al Consiliului Județean și liderul grupului consilierilor PNL.

Excepția sub formă de obligație

Monotonia propunerilor din sursă unică PSD s-a rupt abia în momentul desemnării reprezentanților județului Ialomița în Adunarea Generală a Acționarilor SC Pază și Servicii Comunitare SRL Slobozia.

Aici Consiliul Județean Ialomița are doi reprezentanți iar PSD l-a propus doar pe consilierul Ion Dinulescu, fără a face propunere și pentru al doilea loc în AGA.

Strânși cu ușa să propună și ei pe cineva, liberalii l-au anunțat cu jumătate de gură pe consilierul județean Gabriel Răceanu.

PRO România, din nou, a refuzat să trimită oameni în structurile de reprezentare în condițiile în care aceste funcții nu aduc și bani în buzunar.

Cum s-a candidat pe sistemul o persoană pentru un loc, consilierii județeni au fost de acord cu toate propunerile făcute.

Alexandru Stoica, uns director de „Gașca de la Select”

Related posts