Administrație 

Consiliul Județean Ialomița finanțează încă o serie de proiecte de dezvoltare locală

Consiliul Județean Ialomița a încheiat sesiunea de proiecte finanțate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Consiliul Județean Ialomița a alocat în 2021 fonduri pentru mai bine de 60 proiecte de dezvoltare locală.

Banii proveniți de la bugetul județean au fost distribuiți comunităților locale pe baza unor proiecte depuse la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.

Cu un buget majorat în acest an de la 200.000 lei la 300.000 lei pentru o localitate rurală nu este de mirare că solicitările au depășit așteptările șefilor Consiliului Județean Ialomița.

Bani pentru investiții cu impact local

Câte 300.000 lei vor primi în următoarele luni și localitățile Mihail Kogălniceanu, Mărculești, Roșiori, Bucu și Sfântu Gheorghe.

Primele trei au semnat deja contractele de finanțare prin ADI Ialomița iar ultimele două o vor face până la sfârșitul lunii august.

În Mihail Kogălniceanu se vor va folosi bani de la bugetul județean dar și fonduri din bugetul local pentru reabilitarea trotuarelor din localitate.

În total 439.402,96 lei pentru o lucrare ce trebuie terminată în 12 luni și care presupune 1,8 km de trotuare reabilitate pe o suprafață totală de 2.500 metri pătrați.

La Mărculești, o investiție de 616.592,06 lei acoperă costurile unei lucrări de reabilitare a sediului Primăriei, construirea unui grup sanitar și realizare împrejmuire.

Clădirea reabilitată are o suprafață de 159 metri pătrați, lungimea gardului fiind de aproape 40 metri liniari, în timp ce terenul ce urmează a fi amenajat are o suprafață de 523 metri pătrați.

În schimb, la Roșiori, banii de la Consiliul Județean Ialomița și de la bugetul local, în total 400.000 lei, asigură finanțarea reabilitării și dotării dispensarului uman din localitate.

Se vor înlocui tâmplăria și pardoseala, podul va fi termoizolat, instalațiile electrice vor fi refăcute, la fel și finisajele interioare iar corpurile de iluminat din interior vor fi înlocuite cu unele care să asigure o diminuare considerabilă a consumului de energie.

La începutul lunii august, au fost semnate contracte de finanțare ale unor proiecte de dezvoltare locală în Balaciu, Bărcănești, Grivița, Ograda și Munteni Buzău.

Related posts