Favorite Politică 

Vasile Silvian Ciupercă recunoaște: Sunt corigent la inginerii financiare

Vasile Silvian Ciupercă, fostul șef la Consiliului Județean Ialomița, a fost achitat în dosarul DNA în care a stat după gratii.

Vasile Silvian Ciupercă a explicat public prin ce a trecut în cele 66 zile petrecute în arest în dosarul penal ce l-a avut ca actor principal, instrumentat de DNA în anul 2015.

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița a explicat că toate faptele pentru care a fost incriminat nu au fost confirmate în urma cercetărilor și audierilor în suficientă măsură pentru a se impune o condamnare a sa.

În dosarul penal în care au fost cercetate 14 persoane la final s-a dispus de către instanța de judecată condamnarea a doar trei inculpați la pedepse de închisoare cu suspendare.

Inculpatul Ciupercă a fost achitat pentru toate capetele de acuzare

Fostul șef al instituției județene, reținut în 2015 de DNA pe vremea când ocupa și funcția de președinte al PSD Ialomița, s-a arătat extrem de acid la adresa procurorului care a instrumentat dosarul penal.

Înarmat cu o serie de însemnări din dosarul penal cu 72 de volume și la care motivarea judecătoarei s-a întins pe 320 de pagini, Ciupercă s-a prezentat a fi victima sistemului.

În dosarul penal în care am fost judecat au existat opt capete de acuzare, s-a retras apoi una dintre acuzații și s-a adăugat alta ca să rămână tot atâtea și ca să se poată repeta obsesiv în perioada în care am fost arestat preventiv, apoi sub control judiciar, că reprezint un pericol public prin multitudinea de acuzații.”, a spus Ciupercă într-o conferință de presă organizată în sediul PSD Ialomița.

Au scris în dosar că inculpatul Ciupercă are o abilitate ieșită din comun pentru inginerii financiare. În realitate, Ciupercă este corigent la inginerii financiare. (VASILE SILVIAN CIUPERCĂ)

Ciupercă își vrea salariul pentru lunile cât a fost arestat și deposedat de funcția publică

Întrebat dacă va solicita plata salariilor pentru lunile în care nu a mai putut să-și exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița fiind fie în arest, fie sub control judiciar, Vasile Silvian Ciupercă a fost cât se poate de direct.

Sigur… Sigur… Mandatul meu trebuia să se încheie în 2016. Miile de cetățeni din PSD care au susținut și promovat alegerea mea prin vot uninominal în funcția de președinte al Consiliului Județean și mulți alți cetățeni au fost jigniți de încercarea DNA de a acuza fără temei că au ales un infractor într-o asemenea demnitate publică.”, a spus Ciupercă.

În mod cert DNA a fost folosit coadă de topor și măciucă politică de diverse grupuri. Cu siguranță a fost folosit DNA pentru răfuieli între diverse grupări. Cu siguranță!(VASILE SILVIAN CIUPERCĂ)

Ciupercă nu se vede baron de Ialomița ci mai mult un baronet

Catalogat la momentul reținerii și, ulterior, arestării preventive drept un baron de Ialomița, Vasile Silvian Ciupercă, odată achitat, se vede deposedat de acest titlu neoficial.

Etichetele în spațiul public nu sunt idioate. Ele au întotdeauna o acoperire în comportamentul oamenilor. Credeți că formula de baron local nu are acoperire?

Spun eu că la mine, probabil, s-a văzut și o conduită care dădea spre un baronet, mai micuț, că nu am avut avere asta este altă poveste. Poate conduita mea, poate că am prostul obicei de a fi prea profesoral câteodată…”, a completat fostul lider PSD Ialomița.

Într-un final, el a solicitat conducerii Consiliului Județean Ialomița, Spitalului Județean de Urgență Slobozia și Agenției de Dezvoltare 3 Sud-Muntenia să solicite în mod public DNA emiterea unui comunicat prin care să-și ceară scuze pentru modul în care a instrumentat dosarul penal în care el a fost actorul principal.

Related posts