Administrație Favorite 

Consiliul Județean Ialomița pompează trei milioane lei în muribunda Drumuri și Poduri SA

Consiliul Județean Ialomița va majora capitalul social al societății de drumuri la care este unic acționar.

Consiliul Județean Ialomița pompează aproape trei milioane lei în muribunda societate comercială Drumuri și Poduri SA.

Siluită din toate pozițiile de administrația condusă de fostul președinte Victor Moraru, firma a intrat într-un colaps evident în 2019 și, mai ales, în 2020.

Cu profit înregistrat an de an, SC Drumuri și Poduri SA a terminat anul trecut cu un rezultat financiar dezastruos, o pierdere de peste 5,8 milioane lei și datorii de 14,4 milioane lei.

Jaful produs la SC Drumuri și Poduri SA pe finalul mandatului lui Victor Moraru este și mai evident dacă ne gândim că în anul acestor pierderi colosale cifra de afaceri a societății a atins recordul de 38.66 milioane lei.

Majorarea capitalului social al SC Drumuri și Poduri SA vine la jumătate de an după ce instituția județeană a decis majorarea capitalului social la cealaltă societate de drumuri la care este acționar majoritar, SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA.

Consiliul Județean dă bani pentru o stație de betoane

Consilierii județeni vor aproba în ședința de vineri majorarea capitalului social la SC Drumuri și Poduri SA cu suma de 2.995.882 lei.

Valoarea a rezultat în urma unui studiu pentru efectuarea testului investitorului privat prudent necesar procesului decizional privind participarea Consiliului Județean Ialomița la majorarea capitalului social.

Potrivit listei de investiții atașată la proiectul de infuzie de capital din banii județului, în anul 2021 se va aloca aproximativ 20% din suma totală, respectiv 593.000 lei.

Banii vor fi folosiți de SC Drumuri și Poduri SA pentru achiziția rapidă a unei stații de betoane de ciment, investiție menită a aduce încasările necesare supraviețuirii societății comerciale, și achiziția unui soft informatic integrat pentru gestionarea activității estimat la un cost de achiziție de 100.000 lei. 

Ulterior, în 2022, Consiliul Județean Ialomița va aloca diferența de fonduri până la cei aproape 3 milioane lei.

Atunci vor fi cumpărate două Cife de transport beton de capacitate 9 mc, două cap tractor 8×4 de 500 CP, două bene de transport agregate. 

Related posts