Administrație Favorite 

Consiliul Județean Ialomița își majorează ponderea în acțiuni la SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA

Consiliul Județean Ialomița majorează capitalul social al firmei de drumuri în care este acționar alături de Primăria Slobozia.

Consiliul Județean Ialomița va avea 94,35% din acțiunile SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA după ce va contribui cu încă 1,7272 milioane lei la majorarea capitalului firmei.

Primăria Slobozia rămâne cu o pondere mai mică în structura acționariatului societății de drumuri, doar 5.65% din total, după ce a anunțat că nu este de acord să contribuie cu suma de 191.900 lei la majorarea capitalului pentru a-și păstra 10% din totalul acțiunilor.

Primăria Slobozia nu mai pompează bani în firma Consiliului Județean Ialomița

Majorarea de capital a SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA se va produce după ce consilierii județeni vor aproba plata sumei de 1,7272 milioane lei.

Firma de drumuri înființată de ex-președintele Victor Moraru a pornit la drum cu un capital social de 1,5 milioane lei, Consiliul Județean Ialomița 90% și Primăria Municipiului Slobozia 10%.

Ulterior, capitalul social al firmei a fost majorat la valoarea de 2.662.170 lei, cu cei doi acționari păstrându-și neschimbată ponderea în structura acționariatului, 90%, respectiv 10%.

Cum suma nu acoperea lista de achiziții de utilaje pentru desfășurarea activității, s-a solicitat celor doi acționari o nouă infuzie de capital.

Consiliul Județean Ialomița a acceptat o majorare a participării cu suma de 1.727.200 lei însă Primăria Slobozia nu a fost de acord să scoată de la bugetul local alți 191.900 lei.

În aceste condiții, Consiliul Județean Ialomița va avea 94,35% din totalul acțiunilor în timp ce municipiul reședință de județ rămâne cu doar 5,65% din acțiuni.

Consiliul Județean Ialomița dă 400.000 euro pentru achiziția de utilaje

Potrivit documentelor ce trebuie aprobate de consilierii județeni la ședința ordinară a lunii mai, banii din majorarea de capital vor fi folosiți pentru achiziția de utilaje.

Este vorba de autocamion cu lamă de deszăpezire, cap tractor, semiremorcă pentru transport piatră, cilindru compactor mare și cilindru compactor mic, un buldo-excavator și alte utilaje.

SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA are același obiect de activitate cu cel al altei societăți comerciale la care instituția județeană este acționar unic, SC Drumuri și Poduri SA.

SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA îl are director pe Alexandru Stoica (foto), fost  președinte al PSD Slobozia.

Alexandru Stoica a fost uns director general fără concurs în luna ianuarie și are un salariu lunar brut de 13.000 lei (valoare netă 10.237 lei).

Related posts