Favorite Social 

RAJA Constanța vrea pe fostul sediu URBAN de cinci ori mai mulți bani decât a plătit pe el

RAJA Constanța vinde la licitație sediul situat în municipiul Slobozia cu un preț de pornire de 960.170 euro, fără TVA.

RAJA Constanța vrea să dea lovitura cu vânzarea sediului administrativ și a anexelor, clădiri situate în Slobozia, str. Vasile Alecsandri, nr. 14.

Practic, fostul sediu URBAN SA Slobozia, ajuns printr-un artificiu la care intermediar a fost AMONIL SA Slobozia, se vrea acum vândut la un preț de cinci ori mai mare decât cel de achiziție.

960.170 euro, fără TVA, echivalentul unui total de peste 5,65 milioane lei, este suma pe care RAJA Constanța vrea să o primească pentru fostul sediu al operatorului local de apă și canalizare URBAN SA Slobozia.

Cel mai probabil operatorul din Constanța vizează o eventuală întoarcere a sediului la URBAN SA după ce acționar principal la societatea din Slobozia, cu peste 70% din total, a devenit Consiliul Județean Ialomița.

RAJA a luat sediul URBAN cu sub 250.000 euro

RAJA Constanța și-a dorit să se mute în fostul sediu URBAN SA încă din anul 2012, moment din care și-a propus să acapareze operatorul local de apă și canalizare.

La o licitație organizată în 2012 pentru vânzarea sediului URBAN SA, AMONIL Slobozia, societate la care operatorul local avea datorii istorice și imposibil de achitat, a cumpărat prin compensare sediul cu 2,5 milioane lei.

Bani pe care URBAN nu i-a văzut decât în acte, suma tranzacției fiind dedusă din contul datoriilor pe care operatorul le avea către AMONIL.

Interesant este la la acea licitație RAJA Constanța a ratat achiziția după ce a oferit mai puțin decât AMONIL.

Nicio problemă, căci doi ani mai târziu AMONIL îi vinde direct operatorului regional RAJA Constanța fostul sediu URBAN din Slobozia cu suma de 1,1 milioane lei, potrivit independentonline.ro.

La șapte ani distanță de la achiziție și după ce a schimbat fața fostului sediu cenușiu al URBAN SA în clădiri cu aspect modern, RAJA Constanța vrea să câștige acum de cinci ori mai mult față de valoarea la care a cumpărat clădirile din Slobozia.

RAJA Constanța este operatorul regional cel mai puternic din sud-estul României, fiind o societate controlată încă de la înființare de oameni cu funcții importante în PSD Constanța.

Operatorul regional desfășoară afaceri și în Ialomița, fiind furnizor de servicii în mai multe orașe și comune, statut care i-a adus finanțări de cel puțin 170 milioane euro, bani pe care județul i-a pierdut pentru că nu a avut un operatorul regional la nivel județean.

Related posts