Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ADMINISTRATIV: Primăria Urziceni distribuie pe facebook informații false

Primăria Urziceni contribuie cu informații false la starea de tensiune cauzată de coronavirus. Fapta e penală și se pedepsește cu închisoare.

Primăria municipiului Urziceni a ales să bage spaima în populație folosind rețeaua de socializare facebook.

Lăsat să se joace în numele comunității locale, omul de casă al primarului Constantin Sava a postat astăzi un document prin care populația era anunțată că sunt interzise deplasările între domiciliu și locurile de muncă.

Fără a verifica veridicitatea informației, pagina oficială a Primăriei Urziceni a mediatizat un document nesemnat, evident neoficial, fără să facă o minimă verificare a autenticității sale.

Gestul municipalității se încadrează, conform ultimelor modificări legislative impuse de criza declanșată de coronavirus, în categoria faptelor penale.

Potrivit articolului 304 Cod Penal, fapta de a divulga, fără drept, o serie de informații neoficiale, ce nu erau destinate publicității, este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

La scurtă vreme de la dezmințirea dată de oficialitățile statului postarea a fost ștearsă de pe pagina Primăriei Urziceni.

Instituția publică nu este la prima abatere de la respectarea legii după ce s-au impus măsuri la nivel național pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Săptămâna trecută, pe aceeași pagină oficială facebook, Primăria Urziceni a publicat numele persoanelor și adresa unei familii de doi adulți și doi copii abia întorși din Italia și aflați în izolare la domiciliu.

Rugat să explice de ce a ales să încalce legea privind protecția datelor cu caracter personal, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, a reacționat în nota sa obișnuită.

Nu știu, sunt în Călărași acum, semnez niște contracte, când ajung la Primărie aflu cine a dat drumul. Și ce, e o crimă așa mare? Asta este, s-a șters, asta este! Sunt altele mai grave, nu asta!”, a răbufnit iritat primarul Sava.

Rămâne de văzut dacă instituțiile statului se vor sesiza și vor deschide o anchetă penală cu privire la postarea de astăzi a Primăriei Urziceni.

Related posts