Eveniment Sănătate Social 

CORONAVIRUS: Treisprezece persoane din șase localități sunt izolate la domiciliu în Ialomița

Ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus mai multe persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate de DSP Ialomița.

Instituția Prefectului Ialomița a transmis că are pregătită o locație cu o capacitate de 50 locuri pentru persoanele suspectate că sunt infectate cu coronavirus.

În acest moment s-a dispus izolarea la domiciliu pentru 14 zile a tuturor persoanelor ce revin în Ialomița după vizite făcute în Italia și China.

Pe lista neagră sunt 11 localități din provinciile Lombardia și Veneto, precum și din provincia Wuhan. Toți cei care revin din aceste zone vor intra obligatoriu în carantină.

Până astăzi în județul Ialomița erau izolate la domiciliu nouă persoane în localitățile Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu.

Pentru alți 4 cetățeni care s-au întors în cursul zilei de astăzi din Italia s-a dispus izolarea la domiciliu sub supraveghere medicală, în locații din Țăndărei.

Izolarea la domiciliu se va face pe o perioadă de minimum 14 zile, persoanele fiind monitorizate zilnic, prin verificarea simptomatologiei de către medici.

La nivelul județului Ialomița nu sunt persoane aflate în carantină. Instituția Prefectului va informa în timp util asupra eventualelor modificări ce vor interveni în situația epidemiologică privind coronavirus la nivel de județ.”, a transmis doamna Tonița Manea, prefectul județului Ialomița.

De curând cei patru chinezi izolați 14 zile la domiciliu pentru eliminarea oricăror suspiciuni legate de coronavirus  au primit undă verde să revină în comunitățile unde lucrează.

Related posts