Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Izolete din folie de solar la Spitalul Municipal Urziceni

Spitalul Municipal Urziceni s-a pregătit în lupta cu noul-coronavirus cu „aparatură” artizanală, executată de instalatori, izolete handmade.

Izolete din folie de solar sunt gata să fie folosite pentru transportul pacienților infectați cu coronavirus.

E drept că folia este una specială, stabilizată UV, ceea ce, cu siguranță, crește gradul de protecție!

Meseriașii aduși de urgență să realizeze artizanal izolete

În vreme ce Consiliul Județean Ialomița a reușit cu greu să cumpere o izoletă de firmă, la Spitalul Municipal Urziceni sărăcia a generat soluții de avarie.

Cum bugetul local nu are 35.000 lei pentru achiziția unei izolete complet utilată, primarul Constantin Sava și managerul Spitalului au găsit rapid o rezolvare.

Izolete confecționate manual, după priceperea meseriașilor tocmiți în grabă, că tot este situație de urgență și măsurile sunt de-a dreptul disperate.

Folie de acoperit solarul, câteva țevi de polipropilenă folosite în instalațiile de încălzire și imaginație cât cuprinde.

Pe post de zonă de aerisire s-a montat o ușă de plastic folosită la toaletele de apartament, fără deschidere!

Așa au apărut pe holuri izolete handmade sub licență oficială a Spitalului Municipal Urziceni.

Cum folia fusese găsită la preț promoțional, s-au confecționat rapid și câteva paravane din lemn și folie.

Un soi de izolator pentru delimitarea zonelor unde ar urma să fie internați pacienții confirmați pozitiv în urma testelor.

Ministrul sănătății nu a fost invitat la inaugurare

Nelu Tătatru, ministrul sănătății, a aterizat într-o vizită-fulger la Spitalul Municipal Urziceni.

Aleasă, probabil, pe principiul că este aproape de capitală și nu consumă prea mult timp, vizita de doar câteva minute nu a cuprins și momentul festiv al inaugurării izoletelor din folie de solar.

Aparatura” medicală confecționată artizanal nu i-a fost prezentată ministrului sănătății pentru ca nu cumva proiectul să fie copiat la scară largă la nivel național.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV, CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Cum este organizat Spitalul Fetești, spital-suport COVID-19, și câte paturi sunt în realitate disponibile

Dacă Nelu Tătaru nu a văzut minunățiile de la Spitalul Municipal Urziceni, pacienții ce vor fi internați cu COVID-19 se vor bucura din plin de ele.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a propus ca unitatea medicală din Urziceni să intre în prima linie în lupta cu noul-coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost de acord ca Spitalul Municipal Urziceni să fie viitor spital-suport COVID-19 pentru forme ușoare și asimptomatice.

Asta în condițiile în care unitatea medicală nu are bani pentru cumpărarea materialelor elementare de protecție pentru cadrele medicale!

Săptămâna trecută spitalul a primit un ajutor financiar de urgență de la Consiliul Județean Ialomița.

Suma de 300.000 lei este asigurată din bugetul județean pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți necesari în lupta cu pandemia de coronavirus.

Related posts