Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Masca devine obligatorie în Fetești. Vezi în ce locuri nu mai ai acces fără mască de protecție!

În contextul pandemiei de coronavirus purtarea măștii de protecție devine obligatorie în municipiul Fetești.

Municipiul Fetești este prima localitate din județul Ialomița unde purtarea măștii devine obligatorie pentru evitarea răspândirii infectării cu coronavirus.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Fetești a adoptat astăzi o hotărâre prin care acoperirea nasului și a gurii cu mijloace de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise.

Începând cu data de 24 aprilie 2020, în vederea creșterii nivelului de siguranță al cetățenilor, se impune pe raza municipiului Fetești măsura de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și nasului în toate spațiile publice închise.”, sună obligația impusă astăzi.

Pe listă apar și spații publice deschise. Sunt vizate mijloacele de transport în comun, instituțiile publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, gară, autogară.

Pe lângă măștile medicale autoritățile locale descriu ca posibile măști de protecție eșarfe, fulare ori alte articole vestimentare menite să îi protejeze pe cei din jur.

CITEȘTE ȘI: INVESTII ÎN VREME DE PANDEMIE: Victor Moraru, șeful Consiliului Județean Ialomița, își face pensiune pe malul lacului Amara din banii tăi

Comitetul Local pentru Situații de Urgență îi impune operatorului de transport local SC TRANSBUS SA Fetești să nu permită îmbarcarea pasagerilor care nu au mijloace de protecție a gurii și a nasului.

Măsura restrictivă este impusă și operatorilor de transport public persoane în regim intra-județean.

Măsura a fost cerută de oameni de mai bine de două săptămâni

Măsura introducerii obligativității purtării măștii de protecție în municipiul Fetești a fost cerută public încă din data de 6 aprilie.

Consilierul Cătălin Constantin Sima, liderul aleșilor locali PNL, i-a cerut primarului Sorin Gafițoi să impună această măsură de protecție în vederea evitării răspândirii infecției cu coronavirus.

Măsura purtării măștii de protecție a fost luată de mai mult multe județe (vreo 10) și localități din România cât și în mai multe state europene. Haideți să luăm mai repede această decizie prin CLSU Fetești!”, solicita Cătălin Constantin Sima.

Consilierul local PNL spunea pe 6 aprilie că în urma unui sondaj de opinie făcut pe facebook, pe grupul Fetești și Feteșteni oamenii sunt de acord în proporție de 95% cu purtarea obligatorie a măștii.

În ciuda dorinței localnicilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Fetești a amânat mai bine de două săptămâni introducerea obligativității purtării măștii de protecție a nasului și a gurii.

S-a pierdut astfel timp prețios și lipsa măsurii de prevenție a dus la creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus în municipiul Fetești.

Localitate în care funcționează Spitalul Municipal Fetești, singura unitate medicală din Ialomița suport-COVID-19.

Related posts