Administrație Favorite 

INVESTIȚII ÎN VREME DE PANDEMIE: Victor Moraru, șeful Consiliului Județean Ialomița, își face pensiune pe malul lacului Amara din banii tăi

Victor Moraru pune la bătaie cel puțin 5 milioane lei din banii județului Ialomița pentru ridicarea unei clădiri cu trei etaje pe malul lacului Amara.

Grandomania nu ține cont de pandemie. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, vrea să construiască din bani publici o clădire cu șase apartamente.

Pensiunea administrativă” este situată pe malul lacului Amara, în orașul-stațiune cu același nume.

Izolați la domiciliu, ialomițenii trebuie să știe că instituția publică a demarat deja procedurile.

O parte dintre documentele necesare au fost înainte instituțiilor publice în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor necesare.

Victor Moraru vrea să se perfecționeze zi dar și noapte

Centru Multifuncțional Amara” este denumirea pompoasă a investiției pentru care Consiliul Județean Ialomița estimează un cost total de cel puțin 5 milioane lei.

Echivalentul a peste un milion euro nu reprezintă fonduri europene nerambursabile atrase de instituția publică județeană.

Banii vin sută la sută din bugetul județului Ialomița, unul serios afectat în minus de pandemia de coronavirus ce va genera sume mult mai mici încasate în 2020.

Nu-i nimic, nu contează că bugetul județean pe anul în curs va fi poate cel mai sărac din ultimele decenii, dacă președintele are o dorință este musai să și-o satisfacă.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: O femeie din Ialomița a fost declarată moartă de coronavirus la nouă zile de la deces 

Ideea a pornit din capul plin cu proiecte de anvergură județeană în ultimele zile ale anului trecut.

Luați cu pregătirile de Crăciun, consilierii județeni au aprobat ușor lucrări de modernizare a unei clădiri pe care Consiliul Județean Ialomița o are pe malul lacului Amara.

Nota conceptuală realizată la foc automat de subalternii lui Victor Moraru vorbește de o clădire ce va fi edificată într-un incintă de 2.000 mp.

Aceasta este situată peste lac de vilele ridicate pe malul lacului Amara, într-o zonă unde acum trei decenii funcționa o popicărie.

Clădirea cu regim P+3 va adăposti o sală de conferințe, o sală de ședințe, birouri, spațiu recepție și pază, magazie și bucătărie cu zonă de catering.

Ultimele două etaje, conform planurilor inițiale, sunt destinate exclusiv cazării, cu 6 (șase) apartamente realizate după ultimele standarde în vigoare.

Vă întrebați, pe bună dreptate, ce rost au apartamentele într-o clădire administrativă deținută de Consiliul Județean Ialomița? Răspunsul vine din documentele oficiale intrate în posesia www.infoialomita.ro.

Pe hârtie, justificarea pentru cheltuirea celor 5 milioane lei este dată de, cităm: „Asigurarea unor activități de perfecționare continuă a funcționarilor publici”!

Da, ați înțeles perfect, programul de opt ore de lucru nu este suficient iar perfecționarea trebuie să se întindă chiar și în timpul nopții.

Trei milioane lei pentru Spitale, cinci milioane lei pentru Centrul Multifuncțional Amara

Pandemia de coronavirus, venită la pachet cu toate nenorocirile financiare și administrative de rigoare, nu a avut darul de a-l determina pe Victor Moraru să renunțe la construcția de pe malul lacului Amara.

În plan public, șeful instituției publice nu ratează ocazia de a se lăuda cu banii pentru echipamente medicale alocați Spitalelor din Ialomița de Consiliul Județean Ialomița.

S-au schimbat prioritățile mondiale, domnilor, s-au schimbat prioritățile și în Ialomița. Din ce am vrut să fac nu mai vreau să fac nimic azi, vreau ca toți banii să meargă la sănătatea cetățenilor. Nu vreau să moară nimeni în județ, dacă trebuie să dăm tot bugetul de anul acesta la spitale îl dăm acolo!”, spunea Victor Moraru în data de 26 martie.

Era ședință de Consiliu Județean, aleșii erau prezenți iar camerele de luat vederi funcționau la capacitate maximă, gata să absoarbă mesajele lansate de președintele instituției.

Eu nu cred că mai vrea cineva astăzi asfalt, canalizare ori cine știe ce investiție. Eu nu cred că mai vrea! Dacă mai vrea înseamnă că eu sunt pe lângă situație… Astăzi vrem doar sănătate, doar sănătate!” (VICTOR MORARU, 26 martie 2020)

În plan secund însă, în aceleași zile Victor Moraru semna de zor hârtiile aferente investiției “Centru Multifuncțional Amara”!

Ajunse, nici nu se putea altfel, prin atribuire directă în sarcina unei firme prietene încă de pe vremea când era primar al orașului Amara.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, autorul ideii clădirii P+3 de pe malul lacului Amara, nu este la prima tentativă de a cheltui bani publici pe satisfacerea nevoii de imagine.

Chiar în debutul mandatului de președinte, Victor Moraru a vrut să toace 1,8 milioane euro pentru cumpărarea fostului sediu BCR din Slobozia.

Își dorea clădirea pentru că biroul de președinte din incinta Palatului Administrativ era prea mic pentru un conducător atât de mare.

A fost nevoie de reacția virulentă a societății civile și de strângerea de semnături pentru ca achiziția inutilă să nu fie făcută din banii ialomițenilor.

Related posts