Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Este oficial, Spitalul Municipal Fetești va trata doar cazurile de coronavirus

Ministerul Sănătății a stabilit lista unităților medicale ce-i vor trata pe bolnavii de coronavirus. În Ialomița a fost ales Spitalul Municipal Fetești.

Spitalul Municipal Fetești a fost desemnat astăzi în mod oficial unitatea medicală din județul Ialomița ce-i va primi pe bolnavii de coronavirus.

Informația oferită săptămâna trecută de www.infoialomita.ro a fost confirmată prin ordin publicat în Monitorul Oficial. (TEXTUL INTEGRAL AICI!)

Spitalul Municipal Fetești, unitate medicală ce deține 150 de paturi, este inclus pe o listă cu 56 unități medicale din toată țara.

Unitatea medicală urmează a fi dotată în regim de urgență pentru a face față cazurilor medicale grave mai ales la pacienții ce au nevoie de ventilatoare în secțiile ATI.

Până la începutul săptămânii, după cum a precizat managerul Liviu Daniel Patrichi, un singur pat era complet utilat la Spitalul Municipal Fetești pentru bolnavii cu COVID-19.

Medicii, asistenții medicali, infirmierii și personalul auxiliar de la Spitalul Fetești au sperat până în utima clipă ca alegerea să fie Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Avem secție ATI dar nu avem medic ATI. Noi, dintr-o dată, ne trezim în prima linie și evident că un spital mic, municipal, nu poate să facă față solicitărilor din tot județul.” (LIVIU DANIEL PATRICHI, manager Spitalul Municipal Fetești)

Pe lângă inexistența aparaturii de specialitate unitatea medicală specializată în regim de urgență de Ministerul Sănătății, are o acută lipsă de personal medical.

Singurul medic anestezist care lucra cu jumătate de normă la Spitalul Fetești a plecat zilele trecute.

Astfel, unitatea medicală specializată de acum în COVID-19 nu are unul dintre specialiștii vitali salvării oamenilor.

Oamenii din Spital sunt foarte, foarte speriați, cadrele medicale sunt demoralizate. Sperăm să nu cedăm lupta până apare inamicul la orizont. Eu totuși sunt optimist.”, descrie situația actuală managerul Spitalului Fetești.

La fel de reticenți sunt și locuitorii municipiului Fetești. Oamenii știu că trebuie să se deplaseze de acum înainte la Țăndărei ori Slobozia pentru a se trata.

Problema este că pacienți cu coronavirus au tranzitat în ultimele zile cele două unități medicale și au lăsat urme adânci în schemele de personal.

Din acest motiv 28 de medici, asistenți medicali din Spitalele Slobozia și Țăndărei dar și un șofer de la Ambulanță sunt în auto-izolare la domiciliu.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost nominalizat pentru a se ocupa de dializa pacienților cu coronavirus.

Numai că, prin secția de dializă a trecut o bolnavă cu coronavirus care a decedat în cursul zilei de astăzi.

Femeia de 60 ani, cu insuficiență renală cronică și cu hepatită cronică de tip B a stat internată din data de 23 martie în Secția Nefrologie ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Tot pentru dializă în cazul bolnavilor cu COVID-19 se va apela și la SC Fresenius Nephocare Romania SRL, Centru de dializă din municipiul Slobozia.

Related posts