Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Un copil de 14 ani este internat în stare gravă la Institutul Matei Balș

Băiatul a stat intubat în Spitalul Municipal Urziceni până ce a fost confirmat cu coronavirus și apoi a fost transferat în capitală.

Zeci de cazuri de infectare cu noul-coronavirus în rândul copiilor în județul Ialomița. Cel mai mic dintre ei are câteva luni și este internat la Spitalul Municipal Fetești.

Un băiat de doar 14 ani din Urziceni a fost transportat de urgență la Institutul Matei Balș din capitală la sfârșitul săptămânii, potrivit www.barikada.ro.

Copilul ajunsese la Spitalul Municipal Urziceni joi în stare foarte gravă, a fost intubat și i s-au prelevat probe specifice COVID-19.

Vineri după-amiază, imediat după ce copilul a fost confirmat pozitiv, medicii au decis să-l trimită de urgență pentru a fi tratat la Institutul Matei Balș din capitală.

S-a ales această variantă întrucât starea sa era una gravă și transferul la Fetești ar fi fost riscant având în vedere distanța dintre cele două unități medicale.

32 de copii internați cu coronavirus la Spitalul Fetești

Incidența cazurilor de copii îmbolnăviți cu COVID-19 în Ialomița nu este deloc mică și plasează județul mult peste media la nivel național.

Din datele statistice oferite de Spitalul Municipal Fetești, singurul spital-suport COVID-19 din Ialomița, până la 1 iunie fuseseră externați după ce au fost tratați cu succes de coronavirus un număr de 25 copii cu vârste între 0 și 18 ani.

Puțin peste 14%, raportat la numărul total al persoanelor externate din unitatea medicală suport COVID-19. Spre comparație, la nivel național media de externări în rândul copiilor era la începutul lunii iunie doar 4%.

În afara copiilor trimiși acasă ca vindecați, în saloanele Spitalului Municipal Fetești sunt în acest moment internați alți 7 copii cu coronavirus.

Trei dintre aceștia au vârste mai mici de 3 ani iar unul dintre ei are doar câteva luni și provine dintr-o familie numeroasă.

Toți cei 32 copii locuiesc cu cel puțin un adult infectat cu COVID-19, dar, spre bucuria cadrelor medicale, ei au dezvoltat forme medii sau minore ale bolii.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Secție de confecții din Urziceni cu 21 cazuri confirmate de COVID-19

Related posts