Favorite Politică Social 

ȘTEFAN MUȘOIU, DEPUTAT PSD: „Dublarea alocațiilor copiilor trebuie făcută imediat!”

Ștefan Mușoiu, deputat social-democrat de Ialomița, oferă soluții Guvernului PNL pentru găsirea fondurilor necesare plății alocațiilor mărite.

Ștefan Mușoiu este bucuros că PSD a reușit să respingă în Parlament Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Majorarea trebuia să intre în vigoare de la 1 februarie. Suntem în luna iunie și Guvernul nu numai că nu aplică prevederile acestei legi dar cere și o amânare până în luna august.”, spune parlamentarul PSD. Ștefan Mușoiu nu este de acord cu guvernanții care susțin că bugetul României nu permite în acest moment o dublare a alocațiilor de stat.

„Drepturile legale ale copiilor trebuie respectate și acordate efectiv, așa cum spune legea, nu tergiversate politic. Un drept legiferat trebuie aplicat rapid și eficient astfel încât grupurile țintă să poată beneficia de măsurile adoptate într-un termen cât mai scurt.” (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD)

El a calculat de unde se pot lua fondurile pentru plata imediată a noilor alocații pentru copii. O rectificare bugetară ar putea să transfere suma necesară din totalul împrumuturilor în valoare de 80 miliarde lei. Dacă ținem cont că pentru dublarea alocațiilor copiilor sunt necesari 3.2 miliarde lei (nu 7,5 miliarde de lei cum spune PNL), banii pot fi luați de la bunuri și servicii în condițiile în care, de la 44 miliarde lei în 2019, anul acesta sunt 7 miliarde lei în plus alocați., adaugă deputatul. Prin această rectificare s-ar găsi fonduri și pentru majorarea de la 1 septembrie 2020 a pensiilor din România. (FOTO: Facebook Ștefan Mușoiu)

Related posts