Favorite Sănătate Social 

Covid-19: Sexul tare este sexul moale în bătălia cu virusul

Covid-19: Sexul tare este cel mai predispus să-și piardă viața după infectare, conform raportului medical de supraveghere.

Sexul tare este sexul moale atunci când vine vorba de bătălia cu noul coronavirus.

Bărbatul de 71 ani infectat, nevaccinat și cu afecțiuni cardiovasculare, cel mai predispus să moară.

Covid-19 face ravagii în România și a răpus până acum 40.461 persoane din totalul celor 1.398.264 infectate (aproape 2,9%), potrivit datelor centralizate la nivel național.

Femeile se infectează mai ușor, bărbații mor mai repede

Raportul săptămânal întocmit cu datele strânse până la data de 10 octombrie arată că bărbatul infectat cu Covid-19 care are 71 ani, este nevaccinat și are afecțiuni cardiovasculare este cel mai predispus să-și piardă viața.

Vârsta medie a persoanelor infectate cu noul coronavirus este 48 ani iar segmentul de vârstă cel mai expus este cuprins între 40 și 49 ani.

Bărbații au o rată de infectare de 46% dar în ceea ce privește mortalitatea în rândul persoanelor cu Covid-19 statistica la nivel național indică o pondere de 57,1% în rândul sexului „tare”.

Dintre românii infectați care și-au pierdut viața 72,1% aveau afecțiuni cardiovasculare, 31,2% diabet, 20,8% afecțiuni neurologice, 19,7% sufereau de obezitate, 14% erau cu afecțiuni renale, 12,6% aveau afecțiuni pulmonare.

Decesele au fost cu atât mai greu de evitat în cazul persoanelor cu mai multe afecțiuni încadrate de autoritățile sanitare la capitolul comorbidități.

Nouă din zece persoane infectate decedate în ultima săptămână nu erau vaccinate

În săptămâna 4 – 10 octombrie 39% din totalul cazurilor de infectare cu Covid-19 s-au înregistrat în București și în județele Ilfov, Timiș, Iași și Cluj.

72,7% dintre cazurile confirmate pozitiv au fost înregistrate la persoane care nu aveau vreo doză de vaccin împotriva Covid-19.

Mai grav este că 91,6% dintre decesele înregistrate (mai mult de nouă din zece persoane) au fost la persoane nevaccinate.

27,9% din totalul deceselor în rândul românilor infectați s-au înregistrat în perioada 4 – 10 octombrie 2021 în București și spitale din Prahova, Suceava, Iași și Constanța.

85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,1% din decese au fost la bărbați. 94,1% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Related posts