Favorite Sport 

CSM Unirea Slobozia – CSM Bucureşti 20 – 28: Noi le-am dat flori, ele ne-au dat clasă!

SĂRBĂTOARE. Echipa campioană a Europei la handbal feminin a venit să joace la Slobozia un meci oficial la doar cinci zile după ce s-a calificat în Final Four!

CSM Bucureşti se califica sâmbătă după o victorie fără drept de apel în vulcanul unguresc cu o Paula Ungureanu imposibil de bătut pe teren dar şi din tribune, succes sinonim cu o calificare în Final Four şi o nouă cursă pentru trofeul de regină a Europei, coroană pe care formaţia bucureşteană o poartă cu mândrie din sezonul trecut de Liga Campionilor la handbal feminin. Micuţa sală „Andreea Nica” s-a dovedit şi în această seară din nou prea mică pentru o dorinţă atât de mare de a le vedea pe viu pe vedetele handbalului feminin european. Norocoşii din tribună au aplaudat îndelung performanţa iar primarul Adrian Mocioniu a punctat momentul cu flori oferite campionilor. V-aţi prins, trandafiri roşii că doar nu era să le dea lalele galbene!

Am marcat momentul cu ambiţie

Andreea Enescu a deschis balul cu primul gol al meciului după ce în prealabil Mihaela Petrescu o blocase inspirat pe Camille Ayglon. Amenda vine imediat de la Anastasia Lobach şi Simone Bohme iar CSM Bucureşti arată că a venit la Slobozia să nu păcălească handbalul şi să joace cât mai serios cu posibil, lucru evident după ce pe banca echipei campioane s-a aşezat suedezul Per Johansson. Un profesionist desăvârşit care şi-a biciuit verbal jucătoarele şi nu s-a sfiit să ţipe spre cei doi arbitri de parcă le-ar fi avut ca adversare echipele de Liga Campionilor şi nu pe ultima clasată din Liga Naţională! Ripostăm cu două incursiuni frumoase marca Andreea Ivan şi se merge cap la cap cu fiecare echipă încercând să se desprindă. CSM Unirea Slobozia desenează frumos în faţa semicercului advers dar are de furcă serios cu apărarea avansată şi agresivă condusă de puternica Linnea Torstenson, autoare a multor faulturi la limita eliminării. Obligat să improvizeze cu Irina Marchidanu împinsă pivot în lipsa accidentatei Alexandra Iovănescu, antrenorul Dumitru Muşi găseşte până la pauză soluţiile corecte şi la odihnă super-jucătoarele din echipa bucureşteană au un avans minim, 14 la 13.

Un sfert de ceas de lecţie deschisă

Deranjat de diferenţa mică de pe tabela de scor, tehnicianul oaspetelor le cere să aglomereze zona centrală din faţa semicercului, să recupereze şi să joace sută la sută pe atac iar schema dă roade imediat după odihnă. Blocate de fiecare dată de cel puţin două adversare Andreea Enescu şi Alina Ilie nu mai găsesc traseul spre gol la fel de uşor iar intervenţiile enervant de exacte ale portăriţei Alina Iordache se traduc în ineficienţă pe tabela de marcaj în dreptul gazdelor: doar patru goluri marcate până în minutul 53! De partea cealaltă contraatacurile merg unse şi arată că atunci când valoarea individuală se întâlneşte cu talentul antrenorului echipa nu poate fi decât invincibilă. Lovesc din toate poziţiile Lobach, Bazaliu şi Curea şi scorul capătă proporţiile corecte având în vedere diferenţa evidentă dintre cele două echipe: 26 la 17 cu şapte minute înainte de final. Muşi le trimite pe teren pe tinerele Cristina Strahan, Raluca Nicolae şi Cătălina Sava iar în poartă colega de generaţie Lăcrămioara Stan are trei parade senzaţionale iar diferenţa se reduce după reuşitele Anei Horobeţ şi Alinei Ilie. Înscrie apoi şi Andreea Enescu iar ultimul atac ne aparţine însă Elena Pătuleanu nu are culoar de şut şi meciul se încheie pentru statistici cu victoria evidentă a campioanei, scor 28 la 20. Aplauze de final şi scandările de încurajare dinspre galeria inimoasă a Unirii Slobozia pentru un parcurs perfect în Liga Campionilor şi pentru păstrarea trofeului la Bucureşti, în România.

CSM UNIREA Slobozia: Petrescu, Ion, Stan, Sava, Strahan, Marchidanu (2), Georgescu (2), Pătuleanu (1), Enescu (7), Horobeţ (1), Nicolae, Ivan (2), Predoi (1), Toma (1), Ilie (3). Antrenor: Dumitru Muşi.

CSM BUCUREŞTI: Iordache, Grubisic, Curea (4), Dache, Ayglon (3), Bazaliu (6), Brădeanu (2), Torstenson (1), Martin (1), Manea, Niombla (1), Lobach (8), Mehmedovic (1), Bohme (1). Antrenor: Per Johansson.

 

Related posts