Sport 

CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM ROMAN: La o victorie de „Final Four” în Cupa României!

DISPUTĂ. CSM Unirea Slobozia se va lupta cu redutabila CSM Roman pentru un loc în primele patru echipe ce-şi vor disputa pe 19 şi 20 mai Cupa României la handbal feminin.

Norocul a făcut ca formaţia feminină de handbal CSM Unirea Slobozia să rămână fără adversar în optimile de finală şi să urce astfel fără să joace în sferturile de finală ale Cupei României, ediţia 2016 – 2017. Vineri, la sediul Federaţiei Române de Handbal, sorţii au decis ca echipa antrenată de Dumitru Muşi să joace pentru un loc în „Final Four” împotriva echipei moldave CSM Roman, formaţie ce a încheiat campionatul pe locul 5, departe de locurile de Cupe Europene pe care le viza în toamna anului trecut. Atunci când în prima etapă CSM Roman avea să aibă parte de o replică dârză din partea formaţiei CSM Unirea, un meci în care gazdele din Slobozia au controlat mai bine de trei sferturi din joc dar au fost nevoite să se mulţumească doar cu un rezultat de egalitate (28 la 28) smuls cu zece secunde înainte de final de aruncarea imparabilă de la 7 metri executată cu sânge rece de Ana Maria Horobeţ. Meciul din sferturile de finală este programat joi, de la ora 18.30, în sala „Andreea Nica” din Slobozia.

O calificare complică programul echipei

Programul „Final Four” presupune două meciuri în zilele de 20 şi 21 mai. Cele patru echipe vor fi grupate câte două pentru un meci direct pe data de 20 mai pentru ca o zi mai târziu câştigătoarele să joace cu trofeul pe masă în timp ce învinsele să-şi dispute medalia de bronz. Cum CSM Unirea Slobozia a terminat campionatul pe locul 12 va fi obligată să treacă prin emoţiile barajului pentru a prinde un loc în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale şi să bifeze astfel a patra prezenţă consecutivă în elita handbalului feminin românesc. Un baraj ce este programat în perioada 24 – 27 mai în localitatea covăsneană Sf. Gheorghe. Asta presupune ca în eventualitatea unei calificări în „Final Four” în Cupa României fetele să revină la Slobozia în noaptea zilei de 21 mai, a doua zi să parcurgă un program de recuperare şi fără să mai treacă printr-un antrenament complet, pentru că pe data de 23 mai fetele trebuie să plece la drum spre Sfântu Gheorghe! Un program dens şi obositor de jocuri grele care poate aduce şi accidentări nedorite ce pot da peste cap programul tactic pregătit pe îndelete de antrenorul Dumitru Muşi în vederea trecerii cu bine peste meciurile de la baraj.

Related posts