Sport 

ÎNAINTE MODELU – UNIREA SLOBOZIA 2 – 2: Criză la Unirea Slobozia, doar un punct din ultimele trei meciuri!

REMIZĂ. Înainte Modelu şi Unirea Slobozia au remizat după un meci cu răsturnări de scor şi cu minute de prelungiri intense  în care ambele formaţii puteau înscrie golul ce le-ar fi adus trei puncte.

Meci cu dublă miză vineri după-amiază în cocheta bază sportivă din comuna călărăşeană Modelu. Pe un gazon pe care nu-l au multe echipe din liga a doua, Înainte Modelu spera să învingă şi să acumuleze puncte importante în lupta pentru salvarea de la retrogradare. De partea cealaltă, trupa lui Ion Ionescu venea după două înfrângeri dureroase şi spera să rupă seria negativă cu o victorie pe teren străin, capitol la care a păcătuit din plin în acest campionat.

Fotbal deschis, goluri frumoase

Ion Ionescu nu s-a putut bucura de formula de start care îi aducea nu demult trei victorii în şase zile pentru că la mişcările de antrenament de dinaintea meciului Drăguţ a acuzat dureri la coapsă şi pe nepusă masă fundaşul Călin s-a trezit titular. De pe partea sa avea să vină în minutul şase primul gol al partidei: Mihalache îi păcăleşte pe Călin şi Lazăr, intră în careu şi în ciuda plonjonului disperat al lui Bucurică trimite mingea pe lângă Cristică. Gazdele exultă şi îşi freacă mâinile a satisfacţie crezând că meciul va fi foarte uşor şi euforia avea să le strice complet jocul. Înainte Modelu face greşeală după greşeală la construcţie, fundaşii laterali sunt mai mereu depăşiţi de combinaţiile în vitează iar portarul Geantă îşi arată nesiguranţa la şutul lui Soare din minutul 11, minge respinsă în faţă până la Khalil care în loc să trimită în poartă alege o centrare spre Călin aflat în ofsaid. Trei minute mai târziu egalitatea se restabileşte pe tabela electronică: Soare îl găseşte demarcat pe Răduca pe partea dreaptă, portarul iese aiurea şi este executat cu un şut plasat din afara careului. Înainte joacă mai mult în spate şi este surprinsă de presingul sufocant şi eficace făcut de Unirea la centrul terenului, mingile recuperate transformându-se imediat în acţiuni de atac la poarta lui Geantă. Cel ce scapă cu faţa curată în minutul 21 la şutul cu efect al lui Toma ce duce mingea la o palmă de bara laterală dar care se recunoaşte învins pentru a doua oară în minutul 37 când Gherasim ia mingea de la centru, pătrunde pe extremă, intră în careu şi îl fentează din corp pe Geantă pentru a trimite apoi simplu în poarta goală. Este rândul Unirii să facă pasul înapoi iar finalul de repriză aparţine gazdelor, dominare teritorială ce creează din nimic o ocazie monumentală în minutul 42: Bucă duce în spate doi fundaşi şi împinge mingea la Gheorghe care se pierde şi dă pe lângă poartă din şase metri!

Repriză de uzură, cu ocazii imense la final

Înainte Modelu revine decisă de la cabine şi punctează când le era lumea mai dragă fotbaliştilor lui Ionescu: o pasă greşită la centrul terenului, mingea este recuperată de Gheorghe, centrare din lateral în buza porţii şi Bucă îndeplineşte formalitatea, 2 la 2 în minutul 47. Golul primit uşor strică mecanismul de pase iar erorile la serviciu ţin jocul mai mult în jumătatea oaspeţilor. Înainte Modelu forţează golul trei şi dar centrările venite de pe ambele părţi sunt prea înalte ori fără adresă şi sunt respinse fără probleme. Este rândul Unirii să joace pe contraatac în minutul 74 dar Gherasim este prea îndrăgostit de minge şi mai face un dribling în plus în locul unei pase în centru unde aşteptau demarcaţi Khalil şi Toma. Meciul este fragmentat de faulturi repetate mai ales în partea neutră a terenului şi din acest motiv lipseşte cursivitatea iar acţiunile abia dacă strâng trei – patru pase consecutive însă finalul jocului avea să salveze repriza. Mai întâi în minutul 88 Khalil este lansat în adâncime dar în loc să atace poarta alege să se ducă în lateral pentru o centrare previzibilă şi uşor de respins din interiorul careului mic. Arbitrul arată minutele de prelungiri şi imediat Înainte Modelu are cea mai mare ocazie a meciului: nou-intratul Ionuţ Alexe scapă singur spre poarta lui Cristică dar se lasă pe spate şi şutează penibil, la un metru peste transversală! Nu avea să fie ultima situaţie de gol căci Pîslaru sprintează pe stânga, centrează perfect până la Khalil care este nemarcat în şapte metri dar în locul unui şut sănătos alege să „mângâie” mingea care se duce în bara laterală! Antrenorul Ion Ionescu face o criză de nervi şi îl schimbă imediat pe Khalil, iar la ieșirea acestuia din teren îl apucă de brațul drept și îl împinge! Nervi care se mută după încheierea meciului în tabăra gazdelor, supărare ce se lasă cu ameninţări la adresa Unirii Slobozia pentru confruntarea de sezonul viitor! (Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

ÎNAINTE Modelu: Geantă, Vasile, Manole, Dobre, Marin, Popică, Ghiţă, Mihalache, Petre, Gheorghe, Bucă. Au mai jucat: Alexa A., Alexa I.. Antrenor: Virgil Niţoi.

UNIREA Slobozia: Cristică, Călin, Lazăr, Topor, Bucurică, Adăscăliţei, Soare, Toma, Răduca, Gherasim, Khalil. Au mai jucat: Pîslaru, Teodorescu, Marin. Antrenor: Ion Ionescu.

Related posts