Favorite Sport 

CSM UNIREA Slobozia – HC Zalău 20 – 31: Campionat terminat în genunchi de echipa feminină de handbal CSM Unirea Slobozia

ÎNFRÂNGERE. Forma bună arătată cu CSM Bucureşti şi Danubius Galaţi s-a risipit la ultima reprezentaţie din campionat, echipa antrenată de Dumitru Muşi fiind depăşită clar de HC Zalău, calificată în Cupele Europene cu victoria de la Slobozia.

O victorie pentru a scăpa in-extremis de ultimul loc în clasament era obiectivul unui meci ce avea o miză enormă pentru echipa vizitatoare, obligată să se impună la Slobozia pentru a fi sigură de locul 3 pentru o calificare în competiţiile europene inter-cluburi. Şi dorinţa de victorie s-a văzut în primul sfert de ceas la toate jucătoarele de pe teren. CSM Unirea Slobozia a început mai bine, cu goluri marcate la fiecare dintre cele şase atacuri purtate în primele zece minute. Reacţionează pe măsură şi Ana Maria Drăguţ, fosta „uniristă” acum la HC Zalău, şi la mijlocul reprizei CSM Unirea are un avans de un gol, scor 7 la 6. Avea să fie momentul în care meciul a luat o turnură nefastă pentru gazde: trei atacuri ratate la rând, ultimul cu minge dată pe lângă din poziţie de singur cu portarul de Iovănescu şi în loc de 8 la 6 se face 7 la 7 pe contraatac! Gazdele acuză şocul şi se blochează în apărarea agresivă, de multe ori dusă peste limitele regulamentului, şi nu mai reuşesc să lege mai nimic pe semicercul advers. Pe faza de apărare echipa lui Muşi încasează lovitură după lovitură şi până la pauză HC Zalău se desprinde la 6 goluri pe fondul ultimelor 13 minute fără gol înscris în poarta excelentei Paula Vişan!

O singur echipă pe teren

Seceta din atacul Unirii continuă şi în startul reprizei secunde iar primul gol vine abia în minutul 38 de la Andreea Ivan, după ce Sava, Enescu, Ilie şi Iovănescu au irosit şase atacuri la rând! Tabela înregistra deja 21 la 10 pentru HC Zalău doar graţie paradelor de excepţie ale Irinei Petrescu iar spectatorii începeau să murmure a dezaprobare şi să arunce priviri deloc prietenoase spre banca noastră. Este momentul în care Tadici îşi etalează din plin mândria şi o scoate din poartă pe Vişan, aruncând pe teren încă trei jucătoare ţinute până atunci pe banca de rezerve. CSM Unirea Slobozia profită dar golurile marcate nu reuşesc să reducă handicapul de pe tabelă, diferenţa urcând chiar şi la 12 goluri cu trei minute înainte de final. Golul din ultima secundă a extremei Predoi pune capăt calvarului şi meciul se termină 31 la 20 pentru formaţia ce a terminat campionatul pe locul 3 şi va evolua în Cupele Europene în vreme ce pentru echipa lui Muşi este evident că o astfel de prezentare la baraj va fi sinonimă cu retrogradarea din Liga Naţională.(GALERIE FOTO pe pagina de facebook infoialomita.ro)

CSM UNIREA Slobozia: Petrescu, Ion, Stan, Enescu (4), Pătuleanu (3), Ivan (3), Iovănescu (3), Ilie (3), Horobeţ (2), Georgescu (1), Predoi (1), Sava, Nicolae, Toma. Antrenor: Dumitru Muşi.

HC Zalău: Inculeţ, Vişan, Sabău, Drăguţ (6), Bloj (4), Rob (4), Tamaş (3), Nica (3), Kader (3), Ciolan (3), Irimia (2), Panici (2), Trif (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.   

Related posts