Favorite Sport 

SÂMBĂTĂ, ORA 17.00, UNIREA Slobozia – GLORIA Popeşti Leordeni: Metaloglobus Bucureşti a promovat, Unirea Slobozia se luptă pentru locul 2

DIFERENŢĂ. Înfrângerea cu Axiopolis Cernavodă ne-a dus din nou la 15 puncte în spatele liderului, handicap ce nu mai poate fi recuperat în cele cinci etape rămase de disputat.

Metaloglobus şi ceilalţi, aşa se poate descrie în cuvinte puţine istoria ediţiei 2016 – 2017 în seria a doua a ligii a treia. Metaloglobus a jucat mereu la rezultat, a avut o duzină de victorii obţinute în ultimele minute şi chiar în prelungirile partidei şi fiecare amănunt a contribuit la succesul bucureştenilor. Este una dintre cele mai clare promovări din ultimii ani din seria unde a evoluat Unirea Slobozia, campionat de cele mai multe ori echilibrat şi cu învingătoarea stabilită pe ultima sută de metri.

Patru echipe pentru un loc

Pornite cu gânduri mari de promovare, Delta Tulcea, CS Tunari şi Unirea Slobozia s-au văzut pe rând nevoite să renunţe la gândurile de mărire, parcursul perfect al bucureştenilor eliminând mare parte din dubiile promovării încă de la finalul turului de campionat, atunci când au încheiat cu un avans decisiv de 12 puncte. Nici măcar înfrângerea suferită la Slobozia, singura de altfel din tot sezonul, nu a avut darul de a da vreo emoţie unei echipe care a promovat matematic cu cinci etape înainte de final. Cele 15 puncte în minus avute de Unirea Slobozia pot fi recuperate doar dacă Metaloglobus pierde pe linie iar trupa lui Ion Ionescu câştigă pe linie, o variantă ştiinţifico-fantastică. Chiar şi dacă s-ar produce imposibilul ar fi inutil, la egalitate de puncte tot bucureştenii rămân pe primul loc, cel ce duce în liga a doua. În tur, Metaloglobus a câştigat cu 2 la 0 pe propriul teren iar înfrângerea de la Slobozia, scor 1 la 3, le-a adus golul în plus marcat pe teren străin, decisiv în cazul unei departajări la număr egal de puncte.

Bătălia pentru locul 2

Rămaşi pe dinafară în lupta pentru câştigarea seriei, pentru fotbaliştii Unirii Slobozia singurul obiectiv rămâne locul 2 la finalul campionatului. Consiliul Local Slobozia a fixat ca obiectiv obligatoriu de atins un loc pe podium dar Soare şi colegii, dezamăgiţi că au ratat prima poziţie, vor să mai îndulcească amarul cu un loc secund. Lucru dorit şi de antrenorul Ion Ionescu: „Ne gândim să terminăm pe locul 2 şi poate ca ghinionul unor formaţii ce nu se pot înscrie în liga a doua să însemne norocul nostru. În eventualitatea organizării unui meci de baraj pentru completarea seriei în eşalonul secund nu ne vom da la o parte şi ne vom lupta să promovăm. Dacă nu, promovarea este lucrul dorit şi asumat de toată lumea pentru ediţia viitoare, Unirea Slobozia trebuie să revină în liga a doua, acolo îi este locul.”

În acest moment Unirea Slobozia ocupă locul 2, cu 39 de puncte, cu trei mai multe decât CS Tunari şi cu cinci peste Viitorul 2 Constanţa şi Viitorul Domneşti. Formaţia lui Ionescu trebuie să menţină distanţa faţă de urmăritoare în ultimele cinci etape în care va juca, pe rând, cu Gloria Popeşti Leordeni acasă, cu Înainte Modelu în deplasare, cu Delta Tulcea acasă, cu Dinamo 2 la Bucureşti şi cu Viitorul Domneşti pe teren propriu. Cel mai periculos adversar pentru locul 2, CS Tunari, mai are de disputat pe teren propriu meciuri cu Viitorul Domneşti, Metaloglobus şi Astra 2 şi în deplasare cu Petrolistul Boldeşti şi Viitorul Constanţa.

Related posts