Favorite Sport 

UNIREA Slobozia – Popeşti Leordeni 0 – 2: Noi penibili, ei pragmatici!

UMILINŢĂ. Unirea Slobozia a făcut cel mai slab meci din campionat şi a reuşit să termine o partidă pe teren propriu fără să şuteze măcar o singură dată pe poarta adversarilor!

„S-a văzut că ne-a lipsit Marc din atac, dacă era Khalil astăzi pe teren altfel stăteau lucrurile!”, spunea supărat antrenorul Ion Ionescu imediat după înfrângerea de la Cernavodă. „Salvatorul” Marc Khalil a revenit pe teren în meciul cu Popeşti Leordeni dar au lipsit „Ţâcă” Toma, suspendat, Topor şi Soare accidentaţi. Au mai lipsit ideile creative la construcţie, intervenţiile sigure din apărare, mutările inspirate de pe bancă, chiar şi spectatorii, doar vreo 400 împrăştiaţi răzleţ prin tribune! Oameni care au plecat supăraţi că n-au văzut mai bine de 90 de minute un singur şut tras pe poarta adversarilor, o premieră negativă pentru trupa lui Ion Ionescu.

Dormi liniştit, fundaşii veghează

Meciul cu Popeşti Leordeni a început cu handicap pentru Unirea Slobozia: în minutul 2 Romanescu trece în viteză de Lazăr, intră în careu şi este blocat de plonjonul disperat al lui Cristică iar centralul indică punctul cu var de unde cel faultat nu ratează! Unirea acuză şocul şi nu reuşeşte să pună presiune pe adversarii arţăgoşi, veniţi la Slobozia să plece neînvinşi după ce în tur au pierdut la masa verde cu 3 la 0 pentru că nu au avut medic. Apatia pe faza de construcţie şi lipsa de decizie în apărare dublează în minutul 19 avantajul oaspeţilor: fault făcut de Lazăr la marginea careului, mingea este repusă rapid în joc până la Oprea, centrare prin mijlocul careului unde fundaşul Călin bărbiereşte mingea, şut din prima Jamal şi din bara laterală mingea ajunge la Mustaţă care înscrie simplu. Primul semn că pe teren mai este o echipă apare patru minute mai târziu însă şutul telefonat al lui Răduca este pradă uşoară pentru Plăcintă, cel care plonjează pe minge chiar dacă aceasta nu era pe spaţiul porţii. Popeşti Leordeni are şansa unui al treilea gol în minutul 30, Romanescu scapă singur dar Cristică se întinde şi scoate în ultimul moment! Ion Ionescu încearcă să impulsioneze atacul şi îl trimite pe teren pe Marin Mădălin dar fără vreo schimbare fundamentală în jocul echipei noastre: aceleaşi centrări fără adresă spre unicul atacant Khalil departe de balon de fiecare dată.

Posesia noastră, victoria lor

Repriza secundă începe cu bara lui Mustaţă şi reluarea în poartă a lui Boiangiu dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Gazdele plimbă mingea de pe o extremă pe alta încercând să desfacă lacătul apărării, însă oaspeţii sunt pragmatici şi pe fiecare respingere încearcă să puncteze pe contraatac. Aşa s-a născut şutul puţin peste vinclul porţii lui Cristică expediat de omniprezentul Romanescu în minutul 57. Două minute mai târziu Drăguţ centrează lung iar Adăscăliţei reia cu capul la o palmă peste transversală. Popeşti Leordeni nu leagă mai mult de trei pase iar Unirea presează teritorial dar numai până la 30 metri, acolo unde linia defensivă excelent coordonată de fotbalistul de 39 de ani Viorel Dinu nu are emoţii în a-i bloca pe Gherasim ori Răduca şi respinge tot cu mingi bubuite. Dintr-o astfel de degajare în minutul 80 Boiangiu scapă singur cu Cristică dar portarul Unirii refuză golul umilinţei totale şi parează şutul. Căpitanul Romeo Soare fierbe pe banca de rezerve şi în ciuda durerilor cere să intre şi să joace dar nici măcar prezenţa lui nu aduce acea limpezire pe atac şi meciul se încheie cu senzaţia că şi dacă mai dura câteva ore Unirea tot nu reuşea să înscrie măcar o dată.(GALERIE FOTO pe pagina de facebook infoialomita.ro)

UNIREA Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Călin, Bucurică, Adăscăliţei, Khalil, Gherasim, Teodorescu, Lemnaru, Răduca. Au mai jucat: Marin, Soare. Antrenor: Ion Ionescu.

SC Popeşti Leordeni: Plăcintă, Chiriac, Fâşie, Gheorghe, Zamfir, Jamal, Dinu, Mustaţă, Oprea, Boiangiu, Romanescu. Au mai jucat: Dumitru, Mărgărit, Lalciu, Dinică. Antrenor: Dan Păun.

Related posts