Eveniment Favorite 

DE-ALE PREŞEDINTELUI VICTOR MORARU: Consiliul Judeţean Ialomiţa plăteşte două uşi cu bani de-un autoturism Duster!

ALOCARE. Consiliul Judeţean Ialomiţa a scos din bugetul judeţului 62.000 lei şi i-a trimis Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, fonduri solicitate în numele înlocuirii uşilor de acces la Mânăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Dragostea preşedintelui Victor Moraru pentru oamenii cu funcţii de conducere din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi-a consumat un nou episod pe banii ialomiţenilor. Obişnuit să ia masa în compania episcopului Vicenţiu, şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa a dat cu nasul de uşile de intrare ale Mânăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia şi nu i-a plăcut ce a văzut. Cum cheile de la visteria judeţului sunt la degetul său mic, la foc automat s-a decis plata sumei de 62.000 lei pentru susţinerea cultelor, mai precis pentru intervenţii constructive la uşile de acces din lemn masiv de la intrarea în lăcaşul de cult.

Pe lângă această sumă s-au mai transferat alţi 25.000 lei pentru „alte cheltuieli cu bunuri şi servicii în domeniul culturii, recreerii şi religiei”, probabil plata meseriaşilor care le înlocuiesc! Sumele alocate de instituţia publică judeţeană pentru servicii religioase în anul 2018 totalizează astfel 3,922 milioane lei, valoare ce cuprinde şi banii transferaţi de la bugetul de stat pentru plata salariilor preoţilor din Ialomiţa.

Vicenţiu a cerut, Victor a dat

Alocaţia bugetară teribil de generoasă nu avea cum să treacă neobservată printre consilierii judeţeni cărora le mai pasă de modul în care este gestionat banul public. În vreme ce consilierii PSD – ALDE au abordat şi de această dată poziţia „ghiocelul” pe principiul „capul plecat nici sabia nu-l taie”, aleşii liberali s-au arătat indignaţi. În numele lor, consilierul judeţean Alex Balov s-a arătat surprins de mărinimia preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, cel ce a stabilit de comun acord cu episcopul Vicenţiu Grifoni valoarea uşilor, şi a cerut explicaţii.

Normal, având în vedere că suma de 62.000 lei ar ajunge nu pentru înlocuirea a două uşi ci pentru cumpărarea unui autoturism marca Dacia Duster (cu limitator de viteză şi computer de bord la puţin peste 59.000 lei!), o investiţie potrivită pentru Consiliul Judeţean în condiţiile în care drumurile judeţene ce brăzdează Ialomiţa sunt pe zeci de kilometri adevărate probe de off-road!

„Consiliul Judeţean Ialomiţa poate să sprijine unităţile de cult ale judeţului cu sume pentru reabilitarea şi întreţinerea lăcaşelor de cult. Mânăstirea „Sfinţii Voievozi” a făcut această solicitare având în spate un deviz făcut de specialişti care au scos în evidenţă aceste costuri. Trebuie să luăm în calcul că discutăm de un obiectiv public care, public şi turistic important dar şi de un obiectiv clasificat ca patrimoniu cultural şi… intervenţiile de regulă la aceste clădiri de patrimoniu sunt mult mai costisitoare decât la o clădire obişnuită. Dacă solicitaţi putem cere Episcopiei să ne prezinte detaliat fiecare lucrare executată în cadrul acestei solicitări. Facem asta pentru că dumnealor cer iar noi avem dreptul să dăm!”, a replicat vizibil deranjat preşedintele Victor Moraru.

Da, aţi înţeles bine, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a solicitat cei 62.000 lei, respectiv 25.000 lei, fără a explica în detaliu pentru ce anume intervenţii constructive îi sunt necesare fondurile publice, cât din sumă reprezintă costul propriu-zis al uşilor şi cât înseamnă montarea lor, plus celelalte detalii obligatorii atunci când este vorba de justificarea cheltuirii fiecărui leu bugetar. În ciuda lipsei acestor informaţii, consilierii judeţeni majoritari PSD – ALDE au aprobat plata pentru Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Related posts