Eveniment Favorite 

DNA, IERI MUMĂ, AZI CIUMĂ: Liviu Cazan, viceprimarul municipiului Urziceni, a fost trimis în judecată de DNA

DOSAR. Procurorii din cadrul DNA susţin că pe vremea când era director general al Autorităţii Navale Române, Liviu Cazan a prejudiciat instituţia pe care o conducea cu suma de 850.000 euro.

Liviu Cazan, actual viceprimar PSD al municipiului Urziceni, a intrat şi el pe lista celor cu dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie. Serviciul Teritorial Constanţa a finalizat cercetările într-un dosar care-l priveşte şi a dispus trimiterea sa în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Din comunicatul oficial dat publicităţii în cursul zilei de astăzi de DNA, procurorii susţin că în cursul lunii martie 2016, pe când ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii Navale Române, Liviu-Aurelian Cazan a încălcat, cu rea credinţă, prevederile legale privitoare la gestionarea financiară a fondurilor publice. „Inculpatul a angajat o cheltuială nelegală (discreţionară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularităţii şi economicităţii plăţilor), aspect care a produs un prejudiciu instituţiei pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu. Concret, la data de 31 martie 2016, inculpatul Cazan Liviu – Aurelian pentru a ajuta la ieşirea din insolvenţă a Companiei mai sus menţionată a achiziţionat din patrimoniul acestei societăţii două corpuri de clădire (unul dintre ele fiind într-o avansată stare de degradare), la un preţ supraevaluat de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse.”, se susţine în comunicatul DNA.

Prin această „inginerie financiară” s-ar fi produs o pagubă însemnată bugetului Autorităţii Navale Române în condiţiile în care instituţia condusă atunci de Liviu Cazan nu avea nevoie decât de una dintre clădiri, nu de amândouă şi la un preţ umflat, ceea ce a condus la un impact negativ asupra bugetului societăţii. Trimiterea în judecată a lui Cazan a coincis cu instituirea poprii asiguratorii asupra conturilor bancare deţinute de inculpat până la concurenţa prejudiciului şi în dosar s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilelor deţinute de viceprimarul de Urziceni. Până la această dată Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. Contactat telefonic pentru a comenta decizia DNA de a-l trimite în judecată, domnul Liviu Cazan a răspuns sec în două cuvinte: “Nu comentez!”

Viceprimar cu semnătură de primar cu ajutorul DNA!

Liviu-Aurelian Cazan a candidat din partea PSD la alegerile locale din vara anului trecut pentru funcţia de primar al municipiului Urziceni şi a pierdut lupta în favoarea lui Constantin Sava, primar şi candidat al PNL. Sava avea însă o interdicţie impusă de procurorii DNA de a-şi exercita funcţia într-un dosar penal care-l viza şi din acest motiv imediat după ce a depus jurământul a fost nevoit să predea atribuţiile specifice funcţiei de primar unui viceprimar ales de către consilierii municipali, în speţă lui Liviu-Aurelian Cazan. Alesul PSD a condus Primăria Urziceni vreme de şapte luni, până când Sava a reuşit să înduplece judecătorii să respingă interdicţia impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie de a se apropia de ştampila de primar.

 

Related posts