Agricultură Eveniment Favorite 

Dragoș Soare: „Aducem la FarmConect toți jucătorii la masă, de la producători până la consumatorul final”

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, vorbește despre beneficiile pe care le aduce organizarea târgului agricol FarmConect România.

Organizarea la Slobozia a târgului agricol FarmConect reprezintă modul prin care autoritatea locală încearcă să repună comunitatea pe harta industriei alimentare.

Dragoș Soare, primarul municipiului reședință de județ, este convins că FarmConect va fi ocazia perfectă pentru producătorii agricoli, procesatori și consumatori să se întâlnească și să pună la punct strategii de dezvoltare locală.

Am considerat că trebuie să punem umărul, noi, autoritatea locală, pentru că ne dorim să creștem calitatea vieții în zona Slobozia prin atragerea de investitori în zona agro-alimentară, zona de logistică, companii care vor să proceseze, investiții ce înseamnă atragerea resursei umane de calitate.”, transmite primarul de Slobozia.

Municipiul reședință de județ are o poziție geografică excelentă iar de acest lucru trebuie profitat, consideră edilul.

Suntem într-o competiție acerbă din punct de vedere economic, social, al dezvoltării locale. Suntem în centrul celei mai mari aglomerări urbane din România, la circa 100 km de București, de Constanța, de Brăila, de Galați, de Buzău, de Ploiești, suntem aproape chiar și de Bulgaria. Altfel spus, Slobozia este în centrul pieței.

Dacă ne gândim la om ca la un consumator, Slobozia este în centrul a câteva milioane de locuitori. Ce înseamnă 100 km? Înseamnă că într-o oră, o oră și jumătate, un produs poate să plece dintr-un depozit sau dintr-o fabrică de la Slobozia și să ajungă într-un hiper-market sau super-market și apoi, foarte repede, pe masa consumatorului.”, spune Dragoș Soare.

Dragoș Soare: „Eu mă consider fermier, primar sunt vremelnic, fermier o să sfârșesc”

Primarul municipiului Slobozia își dorește ca România să renunțe cât mai repede la exporturile de cereale și la importurile de pâine congelată prin dezvoltarea industriei alimentare care să proceseze cerealele și astfel să creeze plus valoare economică.

De ce să exportăm noi cereale și să nu exportăm pâine congelată? Acum importăm pâine congelată, nu suntem în stare să o producem aici.

Tot aici avem cel mai bun pământ și un climat propice pentru a face maxim de producție. Ce facem cu această producție, o vindem sau o procesăm? Ar cam trebui să o procesăm pentru că valoarea adăugată este mică dacă noi doar vindem cereale.”, spune apăsat Soare.

Acest târg ne dă posibilitatea să punem în valoare ceea ce produc fermierii noștri, să creștem capacitatea de procesare, să vină parteneri din alte zone. La FarmConect fermierii din zonă se pot întâlni și pot pune la punct detaliile unor viitoare colaborări pentru procesare și comercializare a produsului finit. (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

În opinia sa organizarea FarmConect poate aduce la Slobozia în scurt timp mici producători din industria alimentară, cu beneficii enorme atât din punct de vedere financiar cât și uman, prin atragerea forței de muncă.

Am ales parteneri serioși în demersul nostru de organizare a târgului agricol, APPR (n.red. Asociația Producătorilor de Porumb din România) nu cred că mai are nevoie de prezentare, este cel mai serios partener pe care-l putem lua alături de Slobozia, în zona de dezvoltare agricolă.

Vrem să aducem la FarmConect toți jucătorii la masă, de la producători până la consumatorul final. Să aducem producătorul de materie primă, producătorul de tehnologie în fața consumatorului.

Lângă Târgul agricol facem încă 50 hectare de parc industrial. Acum avem un parc industrial de 15 hectare și vrem să mărim capacitatea cu încă 50 hectare. Aceasta este oferta pe care o facem noi, administrația municipiului Slobozia., promite Dragoș Soare.

FarmConect România, Târgul Agriculturii Românești, va avea loc la Slobozia, în perioada 9 – 11 iunie 2022, pe un teren amenajat lângă Parcul Industrial de la ieșirea din municipiu spre Brăila.

Related posts