Favorite Politică 

Dragoș Soare este președinte PNL Ialomița. Discursul său a fost decisiv

Dragoș Soare a fost ales în fruntea organizației județene PNL după ce doi din trei delegați l-au votat.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia și președinte interimar al PNL Ialomița după plecarea lui Gheorghe Tinel, a fost ales președinte al organizației județene.

Lupta s-a dus în doi, cu Luminița Barcari, singurul parlamentar liberal de Ialomița, susținută, printre altele, de părți semnificative ale organizațiilor locale Fetești și Urziceni.

De partea cealaltă, excelând la organizare, tabăra pro-Soare a reușit să se impună dar nu fără emoții.

Discursurile celor doi candidați, așteptate cu nerăbdare de cei 275 de delegați prezenți la Comitetul de Coordonare Județean PNL, au înclinat decisiv balanța în favoarea lui Dragoș Soare.

Dacă Luminița Barcari a avut un discurs scris cu atenție și citit la fel de riguros, specific unui cadru didactic, Dragoș Soare a ales să vorbească simplu și la obiect, lucru care a plăcut majorității celor prezenți.

Dragoș Soare: Am muncit pentru PNL fără să cer vreo funcție!

Stimați colegi, m-am gândim să îmi scriu un discurs și am ajuns la concluzia că dacă îl scriu o să fiu fals în ceea ce transmit.

Așa că o să vă spun din suflet ceea ce am gândit, o să vă prezint faptele mele, o să vă prezint munca pe care am dus-o nu în ultimele luni ci în ultimii ani.

Sunt membru PNL din 2004, am activat la nivelul tineretului național-liberal, am muncit la firul ierbii pentru acest partid, fără să cer nimic.

Am continuat să muncesc pentru acest partid fără să cer vreo funcție, nu m-a interesat să ocup nicio funcție.

O singură funcție mi-am dorit, una câștigată prin vot uninominal, pentru că aceea este funcția cea mai importantă pe care eu pot să o dau Partidului Național Liberal. Ca zestre, ca moștenire…

Am preluat un partid în urma demisiei domnului președinte Gheorghe Tinel după o înfrângere la Consiliul Județean.

Vreau să vă spun că în seara alegerilor, deși am fost învingător cu 107 voturi la Slobozia, după o muncă de trei ani în spate, la baionetă și la firul ierbii, extrem de serioasă, am avut un gust amar pentru că nu am reușit să câștigăm Consiliul Județean.

Nu am reușit să recâștigăm mai multe Primării. Bucuria mea nu a fost atât de mare pentru mine ci a fost mai multă tristețe că noi nu am reușit să câștigăm și să valorificăm o șansă unică pe care a avut-o PNL la nivelul Ialomiței.

Am luat un partid nu pentru că l-am cerut ci mi-a fost dat datorită rezultatului de la Slobozia. Conducerea PNL Ialomița a considerat că cel mai votat om pe care îl are PNL trebuie să preia conducerea interimară.

Mi s-a cerut să fac un Birou Interimar așa cum consider eu. Puteam să fac un Birou Interimar, cum spun unii colegi, din prieteni.

Am ales să fac un Birou Interimar cu 39 de membri, în care am băgat toți primarii, toți liderii pe care îi are PNL, în funcție de rezultate, pe un principiu foarte simplu.

Și deși domnul Sava (n.red. Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni) nu era cel mai bun prieten al meu i-am oferit poziția de prim-vicepreședinte.

Toți primarii, în funcție de voturi, au obținut poziții de vicepreședinți, de membri, și toți cei care au pierdut dar au scos un rezultat bun pentru partid au obținut o poziție în acest Birou.

Toate deciziile importante legate de alegerea candidaților, de strategia pe care trebuie să o urmăm, de fuziunea cu un alt partid, de numirea anumitor oameni au fost luate în acest for. Prin vot, cu toate cărțile pe masă, cu toate datele problemei.

Dragoș Soare: Am negociat cu cei care au câștigat în interesul PNL, nu în interesul meu!

Dacă astăzi avem un vicepreședinte de Consiliu Județean este pentru că am câștigat și nu am cedat un milimetru în negociere. Și, Slavă Domnului, sunt martori care au fost la negociere.

Și vreau să știți un lucru: domnul Dinu (n.red. Alexandru Dinu, vicepreședinte Consiliul Județean Ialomița) nu era nici atunci cel mai bun prieten al meu dar merita să reprezinte PNL în Consiliul Județean. Era cel mai pregătit om pe care-l puteam nominaliza pentru această poziție și am luptat.

Asta pentru că am fost acuzat că mi-am favorizat prietenii. Domnul Dinu este o persoană foarte dragă mie care spune în față lucrurile. Nu întotdeauna îți convine să ți se facă o remarcă ce te pune în dificultate. Și cu toate astea am considerat că este cel mai potrivit să ne reprezinte acolo.

Și am negociat în condițiile în care colegi de-ai noștri nu au fost în stare să ducă votul în favoarea domnului Dinu în Consiliul Județean, aproape să ne facem de râs. Oameni care vor să candideze și să conducă acest partid.

Am făcut lucrurile acestea în folosul și în interesul PNL nu al meu. Eu am câștigat cu 700 voturi peste partid. PNL la Slobozia a avut un scor mai mic decât PSD.

Am tras cât am putut de rezultat, am muncit ani de zile, am făcut opoziție în Consiliul Județean, în condițiile în care în 2017 colega mea doamna Luminița Barcari a renunțat la poziția respectivă (n.red. poziția de consilier județean) pentru a-și păstra poziția la nivelul Inspectoratului Școlar.

Am făcut opoziție la Victor Moraru și la PSD cu toată forța mea. Și ce să știți: am o relație de rudenie cu acest domn Moraru. Și nu m-a interesat o secundă.

M-am luptat și de multe ori colegi de-ai mei și oameni din societate mă felicitau pentru pozițiile pe care le-am luat în Consiliul Județean.

Nu l-am lăsat pe Moraru să cheltuie banul public, să-l risipească și să cumpere clădirea BCR. Am făcut eveniment public, am strâns semnături pentru pasajul de la Drajna.

Ne-am luptat și așa am câștigat Primăria Slobozia, dragii mei, nu am câștigat-o cu povești și cu mișmașuri cum spun alții.

Am câștigat-o prin muncă ani de zile, prin mesaje, prin seriozitate, prin caracter, prin echipa cu care am venit, așa am câștigat.

Mi s-a spus că am luat decizii și am pus oameni pe care i-am vrut eu. Haideți să vă explic: toate deciziile legate de subprefecți și de oamenii pe care noi îi putem vota în Biroul Permanent Județean, atenție mare, au fost luate în Biroul Permanent Județean. Și am considerat că fiecare zonă trebuie reprezentată corect.

Am susținut-o pe doamna Luminița Barcari pentru poziția de parlamentar deși premierul Ludovic Orban, un om foarte drag mie, mi-a recomandat să îl susțin pe domnul Sava.

Mi-a dat două variante de lucru dar i-am spus: Domnul președinte, mai bine cu doamna Barcari. Bine, Dragoș, cum spui tu!

Așa a fost, și vă este martor, dacă vreți să-l întrebați. Doamna Luminița Barcari reprezintă zona de est, este un lider pe care l-am rugat să se ocupe de zona de est.

Am dat un vicepreședinte la Consiliul Județean, am negociat cu PSD în interesul PNL, la vedere, și am obținut pentru zona Țăndărei un vicepreședinte de Consiliu Județean care să se ocupe politic și de această zonă.

Pentru Slobozia am susținut-o pe doamna Tonița Manea, fost prefect al județului, acum subprefect.

Iar pentru Urziceni, domnule Sava, dumneavoastră ați venit cu o propunere care a luat două voturi în Biroul Permanent Județean iar domnul Gigi Babagianu a luat 19 voturi.

Acestea sunt faptele! Dacă sunt vinovat aveți pixul și posibilitatea să mă penalizați. Nu mă tem de nicio bătălie și nu m-am temut. Dacă mă temeam nu mă băteam cu PSD.

Să nu aveți impresia că nu am fost amenințat, că nu mi s-a atras atenția vizavi de integritatea afacerii mele, vizavi de integritatea familiei mele.

Dragoș Soare: Am ținut piept și am câștigat pe 27 septembrie și am făcut mândru tot PNL

După 30 ani de guvernare roșie ce a adus un dezastru Sloboziei, care generează 30% din veniturile la nivel județean, am reușit să-i îndepărtăm și să începem o guvernare serioasă pentru Slobozia.

Am adus doi primari care au plecat de lângă noi, primarul din Bucu și primarul din Ciulnița.

Când toată lumea se gândea la campania electorală internă din PNL, acum două luni am negociat cu șase partide și am obținut viceprimarul orașului Țăndărei, în persoana domnului Traian Mitrea.

Care, ce să vedeți, nici domnul Mitrea nu era cel mai bun prieten al meu. Și am obținut această funcție tot după zeci de ani în care PNL nu a avut nicio poziție de anvergură la nivelul orașului Țăndărei.

Astea sun faptele, acesta este bilanțul. Avem 20 de viceprimari, m-am bătut pentru fiecare. Avem viceprimar la Fierbinți pentru că am reușit să facem o alianță cu USR-PLUS.

Merit să fiu ars pe rug? Dacă merit… atunci așa să fie!

PNL sunteți dumneavoastră. Aici nu se alege favoritul lui Cîțu sau favoritul lui Orban, să fie foarte clar!

Am cerut să nu se poziționăm în această luptă pentru că suntem o organizație mică și săracă iar primarii noștri, 17 la număr, au nevoie să nu fie băgați în această bătălie pentru că vor rămâne fără multe.

Nu s-a putut, a trebuit să ne poziționăm… E, bine, eu nu m-am poziționat. De ce? Pentru că m-a interesat ce pățesc primarii noștri, au proiecte, avem nevoie de bani, avem nevoie să aducem dezvoltare în comunități.

Nu mă interesează din punct de vedere politic să mă poziționez și să nu reușesc să fac nimic în comunitățile în care eu îmi desfășor viața în fiecare zi.

Dragoș Soare: Nu interesează nici pe Cîțu, nici pe Orban ce se întâmplă la Sărățeni, la Fierbinți, la Vlădeni, pe noi ne interesează!

Dacă merit să fiu condamnat pentru aceste lucruri, condamnați-mă!

Toate deciziile au fost luate transparent, fiecare membru al PNL care a venit către mine și a avut nevoie să fie sprijinit a avut parte de sprijin.

Am pierdut Primării. Ce s-a întâmplat cu primarii noștri? Am încercat să găsim pentru fiecare câte o poziție și vom găsi pentru toți.

Vrem să câștigăm în 2024! Avem experiența câștigului, trebuie să ne gândim foarte bine. Știm să câștigăm, știm cu cine putem câștiga, dumneavoastră decideți.

Nu decide nici Ludovic Orban, nici echipele care au venit să ne susțină, nici primul ministru Florin Cîțu. Dumneavoastră decideți, astăzi, acum!

O să votăm pentru că prin vot ne vom descătușa și ne vom alege viitorul.

Vă mulțumesc din suflet pentru ce mi-ați oferit și vă asigur că vă voi oferi victorii indiferent de ce întâmplă astăzi.

Așa cum am promis domnului Rareș Bogdan, în 2019, tot în sala aceasta, atunci când i-am spus că eu candidez la Parlamentul European alături de Rareș Bogdan pe un loc destul de jos dar peste doi ani voi câștiga Primăria Slobozia.

I-am promis și am făcut-o, m-am ținut de cuvânt. Îmi place să cred că sunt un om de cuvânt. Dacă mi-am dat cuvântul este chitanță.

Vă asigur că în 2024 câștigăm Primăria Slobozia, Consiliul Județean Ialomița și celelalte alegeri în județul Ialomița. Pentru prosperitatea județului!

Related posts