Administrație Favorite 

Dragoș Soare: Și la Consiliul Județean votul electoratului a fost respectat

Dragoș Soare este mulțumit că PNL a obținut una dintre cele două funcții de vicepreședinte la Consiliul Județean Ialomița.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia și președintele interimar al organizației județene PNL, spune că desemnarea de către PSD și PNL a câte unui vicepreședinte la Consiliul Județean Ialomița respectă votul dat de ialomițeni la alegerile locale din 27 septembrie.

Mă bucur că și la Consiliul Județean s-a arătat că votul electoratului a fost respectat. Conform votului exprimat pe 27 septembrie prima poziție în ceea ce privește consilierii județeni a obținut-o PSD iar a doua poziție a obținut-o PNL. Era normal ca aceste două formațiuni politice să aibă câte un vicepreședinte la Consiliul Județean Ialomița.”, a spus Dragoș Soare pentru www.infoialomita.ro.

Președintele interimar al PNL Ialomița consideră aceste două desemnări de vicepreședinți drept un rezultat echitabil al negocierilor dintre principalele două formațiuni politice din județ.

Este echitabil și echilibrat, aceste două mari partide au împreună 80% din totalul mandatelor de consilieri județeni, așa cum au rezultate ele în urma votului ialomițenilor. Am arătat că suntem dispuși să negociem în interesul comunității, asigurăm atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul Primăriei Slobozia, echilibru pentru anii ce vor urma.”, a adăugat Dragoș Soare.

Înaintea alegerii vicepreședinților Cătălin Grigore (PSD) și Alexandru Dinu (PNL) au existat voci printre social-democrați care au spus că nu sunt dispuși să-l accepte în funcție pe fostul primar liberal al comunei Mihail Kogălniceanu.

Într-un final însă, cei din PSD au înțeles că nu pot dicta în interiorul PNL iar Alexandru Dinu a fost votat fără obiecțiuni de către toți consilierii județeni PSD.

Domnul Alexandru Dinu, candidatul propus și susținut de PNL este un om experimentat, cu patru mandate de primar în spate, este profesor, un om serios și un liberal de necontestat.”, l-a descris președintele interimar PNL Ialomița pe noul vicepreședinte liberal al Consiliului Județean Ialomița.

PSD și PNL au repetat la Consiliul Județean ce făcuseră la Consiliul Local Slobozia, când cele două partide au decis să se susțină reciproc pentru câte o funcție de viceprimar, alegându-i pe Gabriel Mușat (PSD) și Gigi Manea (PNL).

Astfel, Pro România, pe lângă ratarea accederii în Parlament, la nivel județean rămâne pe dinafara funcțiilor publice importante atât la Slobozia, unde Adrian Mocioniu își dorea o poziție de viceprimar, cât și la nivel județean, unde partidul lui Marian Neacșu a încercat prin toate metodele să convingă PSD să-i ofere poziția pe care a fost ales acum un consilier județean PNL.

Related posts