Favorite Sănătate 

DREPTURI NEACORDATE LA TIMP: Salariaţii au executat silit Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru tichetele de masă

CALCULE. Consiliul Judeţean Ialomiţa suplimentează bugetul celei mai mari unităţi medicale din judeţ pentru plata despăgubiriilor civile stabilite de instanţă ca urmare a neachitării la timp a tichetelor de masă.

Aproape 4 milioane lei este suma ce apare în ultima rectificare bugetară pusă pe masa consilierilor judeţeni la şedinţa ordinară a lunii septembrie pentru a fi virată Spitalului Judeţean de Urgenţă. Suma trebuie să acopere despăgubirile civile pe care bugetul judeţean le suportă ca urmare a plângerilor formulate în instanţă de salariaţii nemulţumiţi că nu au primit de ani de zile tichetele de masă, aşa cum se obligase Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Este vorba de o perioadă de trei ani şi patru luni cuprinsă între septembrie 2014 şi decembrie 2017.

Bani blocaţi la Trezorerie

După ce Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat recursul înaintat de şefii unităţii medicale, managera Mariana Iancu a încercat să-i determine pe salariaţi să nu solicite executarea silită a Spitalului şi le-a promis că le va achita sumele restante în mod eşalonat, pe măsură ce bugetul Spitalului Judeţean va permite acest lucru.

Oamenii n-au avut încredere în promisiuni şi au trecut la pasul următor şi prin sindicatul Sanitas la care sunt afiliaţi au depus pe masa managerului peste 700 de cereri de plată pentru tichetele de masă restante. Conform documentelor depuse la dosar, suma totală datorată este de 1,453 milioane lei, din aceasta urmând a fi efectuate plăţi eşalonate după cum urmează: 5% pentru anul 2016, 10% pentru 2017 şi 25% de plătit până la sfârşitul anului 2018, urmând ca în anul 2019 să se achite 25% din sumă iar restul de 35% în anul 2020.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă a achitat suma de 214.583,25 lei reprezentând 15% din totalul sumei datorate (anii 2016 şi 2017) urmând ca până la 31 decembrie 2018 să achite şi diferenţa de 25% aferentă anului 2018. Cu toate acestea sentinţa a fost pusă în executare silită prin BEJ Ciupercă Dumitru Virgil şi am fost obligaţi să punem în executare măsura dispusă de către executor. Trezoreria a reţinut suma de 1.277.961,26 lei.”, a anunţat Mariana Iancu.

Strâns cu uşa, Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a băgat adânc mâna în visteria judeţeană şi va suplimenta cu votul majorităţii PSD – ALDE bugetul Spitalului Judeţean Ialomiţa cu suma de 3.995.000 lei pentru ca activitatea unităţii medicale să nu se oprească din lipsă de fonduri!

 

 

Related posts