Favorite Sport 

DUMITRU MUŞI, ANTRENOR CSM UNIREA SLOBOZIA: „Nu ştiu dacă voi continua din vară la CSM Unirea Slobozia!”

INCERTITUDINE. Antrenorul echipei este dezamăgit de locul ocupat de echipă în clasamentul Ligii Naţionale şi vrea ca împreună cu jucătoarele să repare la baraj ce s-a stricat în campionat.

Dumitru Muşi analizează finalul de sezon în contextul pregătirii pentru cele două meciuri – finală de la barajul pentru câştigarea unui loc în Liga Naţională şi în campionatul 2017 – 2018 şi regretă încă o dată că nu a avut la dispoziţie un lot valid medical şi parte de mai multe transferuri făcute între tur şi retur. Tehnicianul vrea mai întâi să treacă victorios de baraj şi abia apoi să vadă în ce măsură va ajunge la o nouă înţelegere cu conducerea Clubului Sportiv Municipal în vederea continuării activităţii ca antrenor principal.

Domnule Muşi, vom juca și în acest an la barajul de supravieţuire în Liga Națională. La ce nivel sunteţi cu echipa?

Ne pregătim mereu să devenim mai buni, individual şi colectiv. Am început să avem un mod comun de a privi lucrurile, acceptând ideea că echipa este pe ultimul loc şi că numai împreună putem rezolva ceea ce, din păcate, nu am putut să rezolvăm în campionat. Mi-asum responsabilitatea asupra activităţii şi ceea ce s-a întâmplat cu echipa în perioada cât am colaborat dar au fost şi probleme care nu mi-au aparţinut, probleme de ordin clinic ori de transferul unor jucătoare care ar fi trebuit să ne aducă un plus în evoluţia echipei. Mi-asum responsabilitatea colaborării acesteia de la care mi-aş fi dorit enorm de mult să obţin alte rezultate decât cele pe care le avem.

Suntem în formulă completă pe final de campionat?

Problemele vechi nu ne-au ocolit nici în ultima perioadă. Ne pregătim aşa cum putem, Iovănescu nu şi-a revenit, Enescu acuză dureri pe care le-a mai avut, Marchidanu la fel, iar Dăscălete încă nu a intrat în programul normal de antrenamente cu echipa. Sunt traume vechi care mereu recidivează şi este greu pentru orice antrenor să fie nevoit la fiecare meci să găsească alte soluţii pentru a suplini lipsa uneia sau alteia din echipă. Noi ne pregătim ca în momentul barajului să alcătuim echipa cea mai bună iar fetele să fie motivate şi preocupate să câştige şi să repare tot ce s-a stricat în campionat.

Ştim cu toţii că majoritatea transferurilor pentru sezonul viitor se rezolvă încă din primăvară. Ne va prinde şi campionatul viitor nepregătiţi la acest capitol?

Sigur da, majoritatea echipelor şi-au făcut transferurile şi şi-au fixat jucătoarele de care au nevoie. Cred că clubul din Slobozia va apela din nou la nişte jucătoare la care alte cluburi vor renunţa pentru că am ratat nişte şanse de a face nişte transferuri şi de perspectivă şi de conţinut. Am avut vreo şapte-opt posibilităţi dar nu am reuşit să le concretizăm şi din cauza unor chestiuni administrative de natura formei de angajare, lucruri care mă depăşesc.

Credeţi că a contat şi locul din clasament şi incertitudinea cu privire la eşalonul în care va evolua CSM Unirea Slobozia din toamnă atunci când s-au amânat discuţiile pentru eventuale transferuri?

Nu. Dacă transferurile se făceau din iarnă sigur situaţia echipei era alta, clar!

Vine sfârşitul de sezon, trecem cu bine peste baraj, continuă Dumitru Muşi la CSM Unirea Slobozia?

Nu ştiu, pentru moment nu ştiu! Nu depinde numai de mine şi depinde ce-şi doreşte cu adevărat clubul acesta.

Related posts