Administrație Favorite Politică 

EXCLUSIV: PSD și PRO România și-au dat mâna în Ialomița. Liste electorale comune în 2024

EXCLUSIV: PSD și PRO România au semnat joi un protocol de colaborare pentru susținerea reciprocă în Consiliile Locale și în Consiliul Județean.

EXCLUSIV: PSD și PRO România trimit PNL în opoziție în Consiliul Județean Ialomița și în Consiliul Local Municipal Slobozia.

Cele două formațiuni politice au semnat joi, 8 iunie, un protocol de colaborare.

Documentul, obținut de www.infoialomita.ro, stipulează o colaborare necondiționată în forurile administrative locale.

În plus, pentru alegerile din 2024 PSD și PRO România intenționează să candideze pe liste electorale comune.

PROTOCOLUL PSD – PRO ROMÂNIA OMOARĂ COLABORAREA DINTRE PSD ȘI PNL

Protocolul de colaborare dintre cele două formațiuni politice este semnat din partea PSD de „o echipă de negociere” formată din Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, președinte executiv PSD Ialomița, Constantin Marin, prefect de Ialomița, și Alexandru Potor, liderul aleșilor locali social-democrați din Consiliul Local al Municipiului Slobozia.

Din partea PRO România semnează documentul Ilie Sima, președintele organizației județene, Adrian Mocioniu, consilier municipal la Slobozia, Gigi Petre, consilier județean, și Mirela Drăgoi, primar de Săveni.

Protocolul anulează din acest moment colaborarea pe care PSD și PNL, prin președinții Marian Pavel și Dragoș Soare (foto) au avut-o după alegerile locale din 2020 la nivelul Consiliului Județean Ialomița și Consiliului Local Municipal Slobozia.

Practic, Dragoș Soare, primar PNL, rămâne fără sprijinul necondiționat al voturilor majoritare ale echipei PSD – PRO România, acordate în ultimii ani.

Singura excepție a fost votul pentru creditul de 34 milioane lei pe care primarul liberal de Slobozia vrea să-l contracteze, în cele două situații de vot echipa PSD – PRO România fiind împotrivă.

Este de așteptat ca în cel mai scurt timp PNL să piardă funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, deținută acum de liberalul Alexandru Dinu.

Și la Slobozia zilele lui Gigi Manea ca viceprimar par numărate, surse din interiorul PRO România dându-l ca sigur viceprimar pe Adrian Mocioniu, fost primar de Slobozia.

În schimbul susținerii acestuia, PSD ar urma să ocupe locul lăsat liber de Dinu în structura de conducere a Consiliului Județean Ialomița.

 

EXCLUSIV: CONȚINUTUL PROTOCOLULUI PSD – PRO ROMÂNIA

În urma discuțiilor dintre cele două partide a fost încheiat prezentul protocol ce are ca obiectiv colaborarea politică pentru implementarea programelor de guvernare locală la nivelul județului Ialomița și a localităților județului Ialomița.

Acest obiectiv va fi îndeplinit prin:

  1. Consultarea permanentă între grupurile de consilieri PSD și PRO România pentru fundamentarea poziției comune în Consiliile Locale și în Consiliul Județean Ialomița.

  2. Susținerea reciprocă în Consiliile Locale a inițiativelor consilierilor PSD și PRO România.

  3. Susținerea din partea consilierilor PSD pentru toate inițiativele primarilor PRO România.

  4. Susținerea din partea consilierilor PRO România pentru toate inițiativele primarilor PSD.

  5. În cazul în care membrii ambelor partide semnatare ale acestui protocol întreprind acțiuni care încalcă aceste înțelegeri, PSD și PRO România vor lua măsurile statutare pentru corectarea acestor situații.

  6. Cele două partide semnatare, PSD și PRO România, își declară intenția ca în anul electoral 2024 să participe la alegeri pe liste comune. Modalitatea concretă de colaborare va fi stabilită în momentul în care se va anunța calendarul electoral național, pe baza analizei situației de la data respectivă.

Dragoș Soare a intrat în zodia eșecului: a treia tentativă de obținere a creditului a picat la vot

Related posts