Eveniment Favorite 

FALIMENTUL TERRA TOURISM : Păgubiții primesc praful de pe tobă de la firma de asigurări

Parte din persoanele păcălite de reprezentanții Terra Tourism au primit notificări de plată din partea societății de asigurare Omniasig.

Falimentul Terra Tourism Slobozia, o afacere din care sute de turiști au fost țepuiți și lăsați fără vacanțe, bate pasul pe loc în instanță.

Următorul termen de judecată este programat la sfârșitul lunii iulie, la doi ani de la falimentul auto-declarat al agenției de turism.

Oamenii care au plătit chiar și mii de euro pentru sejururi în țară ori în străinătate sunt mai puțin preocupați de mersul procesului, ei așteaptă să-și recupereze banii plătiți.

Mai ales că se împlinesc mai bine de doi ani de la momentul în care turiștii au fost păcăliți grosolan și lăsați cu ochii în soare.

O palidă consolare a apărut în această săptămână pentru o parte dintre ei, mai precis cei care au încheiat contractele cu Terra Tourism în perioada în care firma avea contract de asigurare cu Omniasig.

Ei se pot considera oarecum norocoși căci există persoane care au plătit într-un interval în care Terra Tourism Slobozia nu avea o poliță încheiată cu un asigurător.

Statul român, prin Ministerul Turismului, a închis ochii la măgărie și astfel ghinioniștii pot primi bani doar după un verdict al instanței și dacă există suficienți bani recuperați de la firma țepară.

La cinci zile plătite doar una se despăgubește de Omniasig

O cincime din suma plătită, mai exact un procent de 21,4652%, va fi achitată de Omniasig pentru polița de asigurare a insolvabilității nr. 46797 SC TERRA TOURISM SRL.

Firma de asigurări a centralizat sumele achitate de persoanele păgubite în perioada de valabilitate a poliței de asigurare și astfel a rezultat acest procent de despăgubire.

Formula de calcul pentru fiecare caz în parte este următoarea: valoare daună conform documentelor din dosar, în euro, la care se aplică procentul de 21,4652%.

Este foarte puțin. Și uite așa cel care vinde o ceapă la colțul străzii este săltat de poliție și cine fură miliarde trăiește liniștit. Vai de noi!”, spune cu amărăciune unul dintre păgubiții Terra Turism.

Alții sunt supărați pe procentul mic de despăgubire, spre exemplu o sumă de 600 lei și 300 euro față de o plată de 2.000 euro pentru un sejur în Turcia.

Păgubiții trebuie să completeze documentele primite pe mail de la firma de asigurare și să aleagă modalitatea în care să intre în posesia procentului din suma totală plătită către agenția de turism.

Pe lista de despăgubiri vor intra doar clienții Terra Tourism care au încheiat contracte și au făcut plăți până la data de 24 aprilie 2018, dată de expirare a poliței Omniasig.

Ulteiror, Terra Tourism a încheiat în perioada 24 aprilie – 16 mai 2018 contracte și a încasat bani fără a avea încheiată legala și obligatoria poliță de asigurare.

Toți păgubiții din această perioadă vor fluiera a pagubă. Abia din 17 mai 2018 s-a încheiat o nouă poliță de asigurare, cu City Insurance, în valoare de 50.000 dolari.

Related posts