CORONAVIRUS: Achiziție de urgență a unei izolete cu bani de la Consiliul Județean Ialomița

Consiliul Județean Ialomița scoate bani din fondul de rezervă pentru achiziția unei izolete folosite în caz de transport a bolnavilor cu coronavirus.

Județul Ialomița încearcă să dubleze numărul de izolete în perspectiva creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Într-o ședință de îndată programată astăzi, Consiliul Județean Ialomița va aproba scoaterea sumei de 400.000 lei din fondul de rezervă.

Bani vor asigura finanțarea unor măsuri necesare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei de coronavirus în județul Ialomița.

50.000 lei este suma pregătită pentru achiziția unei izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă.

Consilierii județeni vor aproba și alocarea sumei de 1,318 milioane lei ce va ajunge în contul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Suma a fost solicitată de conducerea singurei unități medicale din Ialomița pregătită să preia 10 cazuri de coronavirus pentru achiziția de aparatură și mobilier.

Potrivit cererii, este nevoie de cumpărarea de urgență a materialelor și echipamentelor necesare în contextul epidemiei de coronavirus.

Este vorba de un sistem automat real time PCR ce va fi folosit în laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

5 aparate de ventilație, 5 monitoare funcții vitale, 20 seringi injectomat, un aspirator secreții, o targă transport radio-transparentă, 6 trolii medicamente, un dulap de medicamente și un aparat bronhoscop trebuie să ajungă de urgență la UPU, ATI și în blocul operator.

Related posts